Berta Sándor

Február végétől előrendelhető a HTC Vive

A távol-keleti gyártó VR-szemüvege a vetélytársak termékeivel való összehasonlításban is kiállja a próbát.

Cher Wang, a HTC vezetője bejelentette, hogy a HTC Vive készüléket február 29-től lehet előrendelni és a kiszállítása áprilistól kezdődik majd. A menedzser ugyanakkor azt nem árulta el, hogy a termék mennyibe fog kerülni.

A HTC a Consumer Electronics Show keretében bemutatta a Vive utódját is, amely a Vive Pre nevet kapta. Az alapvető technológia nem változott, de a megjelenített kép sokkal világosabb és tisztább lett. Módosították a dizájnt, a headset jobban és stabilabban helyezkedik el a viselő fején, könnyebben felvehető és a vezérlőeszközök immár vezeték nélkül működnek. A HTC a felbontáson nem változtatott, az továbbra is 1200 x 1080 képpont.


A beszámolók alapján a vezérlőeszközök késedelem nélkül reagálnak a mozdulatokra, ami elengedhetetlen a virtuális környezettel való interakciókhoz. A Vive Pre segítségével akár egy telefonbeszélgetés is fogadható, a készülék kiváló hangminőséget biztosít és még a hangerő-változásokat is szimulálja. A Vive Pre előoldalán elhelyezett kamera egy gomb lenyomásával bekapcsolható. Jól és hatékonyan működik az a figyelmeztetés is, amely a bejárható tér vagy helyiség virtuális határaira figyelmezteti a felhasználót. Az összkép mindenesetre pozitív, az interakciók teljesen valóságosnak tűnnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!