Gyurkity Péter

Jön a BlackBerry második androidos telefonja

Ez azonban nagyban függ a piacon lévő készülék sikerétől és a cég által behajtott profittól.

Még november közepén írtunk arról, hogy a BlackBerry egyes külső források szerint már dolgozik a sorrendben második olyan telefonján, amely az Android operációs rendszerre támaszkodva jelenne meg. Ezt akkor a vezérigazgató sem cáfolta, most pedig konkrétan meg is erősítette a hírt.

A Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban John Chen többek között elmondta, hogy valamikor 2016-ban mutatnák be az új fejlesztést, amelynek piaci megjelenése azonban még nincs kőbe vésve. Ez ugyanis nagyban függ attól, hogy az elsőként megjelent ilyen megoldás, a BlackBerry Priv, milyen sikereket ér majd el a globális piacon, a sikert pedig nem feltétlenül az eladott készülékek száma, hanem az egy-egy példányon elért profitmarzs határozná meg, hiszen a cégnek feltétlenül szüksége van a bevételek erősödésére.

A profitmarzs minden valószínűség szerint jelenleg sem okoz órási fejtörést a cégnek, hiszen a Priv 700 dollár körüli kereskedelmi ára minden bizonnyal jelentős nettó eredményt jelent számukra - más kérdés, hogy a magas ár nyilván sokakat elriaszt a vásárlástól. A Priv mindenesetre viszonylag kedvező fogadtatására talált, a készülék mind a vásárlók, mind pedig a szaksajtó oldaláról kedvező véleményeket kapott, az azonban még kérdés, hogy ez pontosan mire lesz elég a piacon.

A korábbi pletykákban egyébként egy, a hagyományos kivitelre építő utódról volt szó, ám Chen ezzel kapcsolatban nem árult el részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pluskast #2
    Kinek mi jön be. Én speciel gyűlölöm ezeket az érintőképernyős szarokat. Egy sms üzenetet vagy egy viber beszélgetést nem tudok folytatni mert huszonhatszor félreütöm a betűket mert olyan kicsik a betű készletek és ha már 1 mm-el arrébb van az újad a betűtől leüti a másikat. A legnagyobb baromság volt, hogy a mobil cégek 95%-a megszüntette a fizikai billentyűzetet.
  • CairoJack #1
    Számomra totál unszimpi egy készülék a priv. Ez a Samsung nyúlásos Edge kijelző (amit már önmagában kényelmetlennek találtam, mikor még S6 E+-al toltam) kombinálva fizikai billentyűzettel, giga méretben, és dupla vastagságban. Hát... nem szimpi.
    Haveromnak volt BB Z10-e, szerintem az egy jó készülék volt, csak a hardverhez képest mocsok drága volt az induló ára. Ha azt az irányvonalat tolná tovább a BB, csak jobban átgondolt kiadásban, nekem szimpatikusabb lenne.
    A Passport-ot, meg az ilyen vicc telefonokat meg hagyjuk.