Gyurkity Péter

A BlackBerry is átveszi az Android új verzióját

A készülékek elenyésző hányadán debütált Marshmallow a BlackBerry megoldásán is helyet kap.

Az Android fejlesztőknek szánt oldalán a napokban tették közzé a friss novemberi adatokat, amelyek szerint a Play portált látogató, onnan valamilyen szoftvert beszerző készülékek kevesebb, mint 1 százalékán már a legújabb operációs rendszer fut, ezzel tehát megindult az újabb helycsere, amely várhatóan hónapokat, sőt akár éveket is igénybe vehet.

A novemberi listán a Marshmallow még mindössze 0,3 százalékos részesedéssel szerepel, ami azt jelenti, hogy a legújabb verzió alig néhány készüléken fut. Ez persze hamarosan változni fog, de érdemes megjegyezni, hogy a Lollipop jelenleg elérhető két fő változata (az 5.0 és az 5.1) a teljes tábor egynegyedét teszi ki, ezt pedig a KitKat (4.4) követi a maga 37,8 százalékával - a két generációval korábbi szoftver tehát még mindig a platform legelterjedtebb verziójának számít. A Jelly Bean részesedése szintén nem lebecsülendő, hiszen a 4.1-4.3 közötti verziók összesen 29 százalékot birtokolnak.


Ennél talán érdekesebb hír, hogy az új készüléket piacra dobó BlackBerry vezetői elképzelhetőnek tartják az Android 6.0 átvételét, amely éppen az új jövevényen, a Priv néven megjelent okostelefonon kapna helyet. Ez a telefon a Lollipop szoftverrel felvértezve jelent meg, mint a cég első androidos megoldása, ami egyben azt is jelzi számunkra, hogy a saját platformmal komoly problémák vannak - ennek részesedése szintén elenyésző a globális piacon.

A frissítésre valamikor jövőre kerülne sor, egyes elemzők azonban már most leszögezik, hogy ennek elmaradása esetén sok felhasználót veszíthetnek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tacky #1
    ... ami egyben azt is jelzi számunkra, hogy a saját platformmal komoly problémák vannak...

    szerintem semmi probléma nincs a BB os-el,csak rossz a PR csapatt...edig is támogatta az androidot ezt kellet volna jobban reklámozni...sokáig volt BB Z10-em és nagyon szerettem.