Gyurkity Péter

Két új fejlesztéssel jelentkezik a BlackBerry

A helyét újra megtalálni igyekvő cég egy billentyűzet nélküli és egy érdekes fejlesztéssel készül.

Az MWC alatt a BlackBerry sem maradt adós saját új megoldásainak bemutatásával, ezekből rögtön kettőt is megismerhettünk, igaz, a második példány egyelőre csak prototípus formájában létezik, így ezzel kapcsolatban még sok minden változhat. Az elsőként megjelenő készülék billentyűzet nélkül érkezik, míg a másik fejlesztés érdekes külsőt kap.

A cég Leap néven mutatta be új okostelefonját, amelynek előlapját az utóbbi években megszokott érintőképernyő fedi le, így innen hiányzik a márka esetében hagyományosnak számító fizikai billentyűzet. Az illetékesek ehelyett az 5 hüvelykes IPS-kijelzőt emelik ki, amely a nem túl acélosnak számító 1280 x 720 pixel felbontást támogatja. Ehhez egy, a Z10 és a Classic esetében már látott ikermagos, 1,5 GHz-en futó Qualcomm MSM 8960 chip társul, mégpedig 2 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, microSD, egy 8 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2800 mAh-s, nem cserélhető akkumulátor kíséretében, amely a cég szerint 25 órás üzemidőt biztosít.


A készülék globálisan is elérhető lesz, méghozzá 275 dolláros áron, amely tűrhetőnek mondható. A BlackBerry OS 10.3.5 a virtuális asszisztens mellett a megfelelő titkosításért, az egyéb biztonsági funkciókért, valamint a telefon tartalmának elmentéséért és adott esetben annak törléséért is felel, ezzel is segítve a céges alkalmazottak munkáját. Kérdés, hogy mennyiben lesz igény rá, hiszen ma már számos hasonló, sőt ezt meghaladó termék is megtalálható a piacon, mi több, maga a cég is egy másik, ennél érdekesebbnek tűnő változatot villantott fel.

Az egyelőre név nélküli készülék szintén teljes érintőképernyővel érkezik, ez azonban mindkét oldalán hajlított, a fizikai billentyűzet pedig a kijelző alól varázsolható elő, vagyis a két eltérő dizájn kombinálásáról beszélhetünk. A további részletekre azonban még várnunk kell, ezeket ugyanis nem osztották meg a nagyközönséggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!