MTI

45 milliárd dollárt fordít jótékonyságra Mark Zuckerberg

Lemondani készül újonnan létrehozott jótékonysági szervezetének javára Facebook-részvényeinek 99 százalékáról a közösségi oldalt alapító Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan.

Szándékukat egy, az újszülött lányukhoz írt levélben jelentették be. A jótékonysági célra felajánlott részvények, amelyekről tulajdonosaik az életük folyamán le fognak mondani, jelenleg mintegy 45 milliárd dollárt (13 ezer milliárd forintot) érnek. A Chan Zuckerberg Kezdeményezés elnevezésű szervezet egyebek között az egészségügy, a személyre szabott oktatás, az internet-hozzáférés és a közösségépítés problémáival, az emberben rejlő képességek és az egyenlőség ügyének előmozdításával foglalkozik.


A 31 éves Zuckerberg lánya, Max a múlt héten született. A milliárdos 26 esztendősen írta alá azt az adományozási fogadalmat, amelyben többen a világ leggazdagabbjai közül megfogadták, hogy még életük folyamán vagy végakaratukban emberbaráti vagy jótékonysági célokra fordítják vagyonuknak több mint felét. Mark Zuckerberg és Priscilla Chan eddig 1,6 milliárd dollárt fordított jótékonyságra. A Facebook vezérigazgatója megfogadta, hogy az elkövetkező három év mindegyikében egy-egy milliárd értékű cégrészvényről fog lemondani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #10
    Így igaz. Az alapítvány vagyona felett ő rendelkezik. Ugyanígy csinálják a régi nagy bankár családok leszármazottai is.
  • ugh #9
    Meg ha a 45milliardbol csak 450 milka marad meg neki a vegen tisztan, akkor is jol jart, a tobbi hulye meg jol rabaszik.
  • ugh #8
    Nem neki hanem a hatosagoknak (akik szerintem ugy az egesz mogott allnak mert ez a pocs csak ellopta es a pofazmanyat adta az egeszhez).
  • ugh #7
    A vilag legjobb biznisze a "jotekonykodas" mindenfele alapitvanyoknak.
    Akkora adokat lehet elsibolni meg eltuntetni, penzeket a hatosag elol, hogy az ember pofaja leszakad.
    Soros tata is igy csinalja.
    Aki ezt beveszi az nem kulonbozik agyilag egy mohatol csak az legalabb nem szavaz.
    Siman lehet hogy dolni latszik a facebook birodalom igy ide-oda toszigakjak az amugy nagyon tularazott, reszvenyeket majd amikor penze vallik a szamara, kipukkan a lufi es egy halom "papirfecnive" vallik az egesz.
    Lattunk mar ilyet.

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2015.12.03. 20:51:02
  • hqx #6
    Az lehet, de nekik köszönhető a FB sikere. Ha senkit nem érdekelt volna a sz*ros FB-ja, akkor abból biztos nem gazdagodott volna meg.
  • UUUU #5
    Marmint ez is olyan kamu, mint hogy nem lopta el mas otleteit az fB-VEL KAPCSOLATBAN?
  • Cat #4
    A részvényeket nem facebook felhasználók veszik meg!
  • Sir Cryalot #3
    -az a trükk ebben, hogy nem 45 mrd dollárról van szó, hanem a részvények értékéről, ami ha netalátnán még túl is mutat a valós értékén(azaz valójában kevesebbről lehetne szó), akkor az legyen a közérzet hogy mégcsak nem is eléggé mutat túl , persze ez a körmönfont "kis" sunyiság nem esik le manapság már az információözönbe belefulladni látszó emberiségnek.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.12.02. 17:05:31
  • hqx #2
    Nagy kamu! Ha igaz lenne az önzetlenség, akkor miért nem háttérben, csöndben adakozik? Miért kell ezt nyilvánosságra hozni?! Esetleg adókedvezmény, FB és saját személye reklám(?). Büdös szagot érzek...
  • Szefmester #1
    Hmm.. a hírnek azt a címet kellene adni, hogy a facebook felhasználók osztanak ennyit jótékony célra. Ha már belőlük gazdagodott meg, járna ennyi.