Berta Sándor

Dollár­milliárdok a tiszta energia kutatások támogatására

A Microsoft alapítója számos országgal közösen támogat egy új kezdeményezést.

A párizsi klímakonferencián a vendéglátó francia kormány jelentette be, hogy számos fejlett és fejlődő állammal közösen kötelezettséget vállal arra, hogy a tiszta energia technológiák kutatásával és fejlesztésével kapcsolatos kiadásait 2020-ig a jelenlegi kétszeresére növeli. A kezdeményezés mögé felsorakozott Bill és Melinda Gates Alapítványa is. A projektet támogatja Franciaország mellett az Amerikai Egyesült Államok, India és Kína is. A rendezvényen több mint 100 állam- és kormányfő vesz részt, hogy tárgyaljanak a klímaváltozás elleni új megállapodásról.

Az elemzők arra számítanak, hogy Bill Gates több milliárd dollárt ajánl fel a magánvagyonából a tiszta energiával kapcsolatos technológiákba. Erre egyébként a menedzser már egy júliusi blogbejegyzésében utalt. A szervezők azt remélik, hogy Gates példáját mások is követik és egyre több állam, illetve milliárdos csatlakozik majd a kezdeményezéshez. A bejelentést Gates, Francois Hollande francia elnök, Barack Obama amerikai elnök és Narendra Damodardas Modi indiai miniszterelnök közösen teszi majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • archrodney #6
  Ki beszélt itt cégek működéséről?
 • ostoros #5
  Egy álomvilágot mondtál. A cégek nem így működnek. Hanem úgy, hogy az igazgatótanács a pénzt választja.
 • archrodney #4
  Ha te lennél a világ leggazdagabb embere vajon melyik érdekelne jobban?

  Hogy szerezz még egy kis plusz lóvét egy kis kamu akcióból VAGY hogy esetleg alkoss valami maradandót amivel valami pluszt adsz az embereknek globálisan és ami miatt még tovább fennmaradhat a neved?

  Egyébként a címben egyértelműen nem kutatások eredményéről vagy várható eredményéről van szó, hanem kutatások támogatásáról, így nem értem miért számítottál másra...
 • halgatyó #3
  Ez egy blablabla.... a cím miatt azt hittem, hogy valami komoly fejlődésről olvashatok.
  Itt meg csak néhány sunyi tekintetű és lelkű pénzes-zsáknak a magánakcióját láthatjuk. Maj 10 év múlva már tudni fogjuk, hogy megszedték magukat a semmi fejlődésért cserébe.
  Lóf...sz az egész.
 • ostoros #2
  Basszus, ez a Bill a Juncker zabigyereke? Egyre jobban hasonlít...
 • NEXUS6 #1
  Szerintem az van, hogy eljött a 4. generációs ipari-pénzügyi oligarchák kora.
  1. Szén alapú technológiából meggazdagodók. Megcsinálták a nemzetállamokat, kisebb háborúk sorával igazolták ezek létrejöttét.
  2. Olajbárók. Az olaj alapú technológia egy globális szinten megnyerhető, mobil háború ígéretével a politikusoknak beadták, hogy egy I. VH után nemsokkal jó ötlet egy második.
  3. Nukleáris technológiából meggazdagodók. Az olcsó, kimeríthetetlen, bőséges energia, valamint a minden gonoszt elpusztító végső fegyver ígéretével az 50-es évektől az atom mellé sok politikust csábítottak. A politikusoknak csak az utóbbira volt azonban igazán szüksége. Így maradt az olaj, meg a szén is.
  4. A szájber iparból meggazdagodó oligarchák a globális környezeti válságot használják ki a hatalmuk kiterjesztéséhez. Sok, akár eddig pályán kívül játszó politikusnak ad lehetőséget a belső körökbe jutásra a szájber-bárok pénze és a GW ideológia.

  Az öngerjesztő folyamat elindult, aki nem csatlakozik a trendhez, az örökre lemaradhat. ;)