Berta Sándor

Nem olvad össze a Mac és az iPad

Tim Cook megerősítette, hogy a két termékcsalád nem fog összeolvadni.

Az Apple vezérigazgatója a múlt héten az új iPad Pro kapcsán feltette a kérdést, hogy vajon, miért is kellene bárkinek PC-t vásárolnia, majd hozzátette, hogy sokak számára az iPad Pro a notebookot és az asztali számítógépet helyettesítő alternatíva. Ezek a mondatok azonban nem csupán a konkurens cégeket lepték meg, hanem az Apple vásárlóit is. Utóbbiak közül néhányan arra következtettek, hogy Tim Cook azt tervezi, hogy leállítja a Mac modellek gyártását és az Apple a jövőben a Microsoft Surface készülékeire hasonlító kombinált eszközök kifejlesztésére helyezi a hangsúlyt.

Nos, most a menedzser igyekezett eloszlatni az aggodalmakat. Kijelentette, hogy meggyőződésük, hogy az ügyfeleik nem akarják a Mac és az iPad összeolvasztását. Ők a világ legjobb táblagépét és a legjobb Mac készülékét akarják elkészíteni. A két termék egyesítése nem tenné lehetővé ezeknek a céloknak az elérését, mert akkor kompromisszumokat kellene kötniük.

A PC-korszak végével kapcsolatban Cook kifejtette, hogy - természetesen - nem a Mac modellekre, hanem a Windows operációs rendszert futtató PC-k eltűnésére gondolt. Szerinte mind a Mac modelleknek, mind az iPad készülékeknek biztos jövőjük van, még akkor is, ha az x86-os architektúra (PC) és az A-sorozatú architektúra (iPad) közötti különbség minden korábbinál kisebb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!