Berta Sándor

Már a hangszoróknál is a hálózat és a szoftver a lényeg

A Libratone dán hangszórógyártó a zenei streamelésben rejlő lehetőségeket kihasználva akar nagyra nőni.

A Libratone nevű dán cég a szokatlan dizájnú, jó hangzást biztosító, hálózatba köthető hangszórókra épít és többek között a Samsung, a Yamaha, valamint a Bang & Olufsen konkurense lenne. A gyártó kihasználná a zenei streamelésben rejlő lehetőségeket, ugyanis azenei piacon nő az igény az olyan hálózatba kötött hangszórók iránt, amelyek kapcsolódnak az internethez és a zenét egy lakás különböző szobái között is el tudják osztani. Ebben a folyamatban kulcsszerep hárul a szoftverre.

"A célunk az, hogy öt éven belül egy kis piaci szereplőből közepesen nagy szereplővé váljunk" - jelentette ki Jan McNair, a Libratone vezetője. Ahhoz, hogy ezt a célt elérjék, többek között elkészítettek egy saját szoftverplatformot a különböző eszközök hálózatba kötéséhez.


A zenei streaming területén már jelen van a Sonos, a Samsung, a Yamaha és a Bang & Olufsen. McNair közölte, hogy ezeket a cégeket a Libratone az árképzésével is nyomás alá akarja helyezni. Hardvereik saját fejlesztésűek, a szükséges alkatrészeket az ázsiai befektetőkkel való kapcsolatnak köszönhetően olcsóbban szerezhetik be. A társaság a marketingtevékenységét elsősorban Nyugat-Európára és az Amerikai Egyesült Államokra koncentrálja. A menedzser ezt azzal indokolta, hogy korábban elkövették azt a hibát, hogy túl sok régióban akartak jelen lenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yamato41 #3
    Nem a telefonod kelt reggel? Na jó, a hálózatba kötött feleséget is fel kell találni valakinek...
    A töltésre a vezeték nélküli töltés lesz a megoldás, ami akkor működik energiatakarékosan vezérelve.
  • barret #2
    Mi jön ez után? Hálózatba között ébresztő óra? Ezek hülyék!
    Aztán egész nap akksikat töltögetek a hálózatos készülékeimbe? :D
  • Sir Cryalot #1
    Tudjuk hogy mi az igazi baj , hogy nem olyan egyszerű megszólítani a hipstereket mint az ázsiai befektetőket.