SG.hu

Szoftvermódosítással és kamerákkal javították a BKK jegyautomatáinak biztonságát

A BKK számos intézkedést vezet be annak elkerülése érdekében, hogy a készülékek által visszaadott bankjegyek illetéktelenek kezébe kerüljenek.

A cég közleménye szerint az újabb és újabb jegy- és bérletkiadó automaták üzembe helyezésével megjelentek olyan személyek, akik a készülékek eltömítésével próbálják megszerezni a vásárlás során visszajáró készpénzt. Annak érdekében, hogy ezek a személyek ne járjanak sikerrel, a BKK egy olyan szoftvermódosítást alkalmazott a készülékeken, melynek köszönhetően a visszajáró bankjegyek kiadását követően a készülék 60 másodpercet vár arra, hogy elvegyék azt. Azonban ha mindez nem történt meg, akkor a készülék visszahúzza a pénzt, ezzel is megakadályozva, hogy az eltömített bankjegy a visszaadó nyíláson keresztül illetéktelenek kezébe kerüljön.

A szoftvermódosításon túl, új biztonsági kamerákkal is ellátták az automatákat annak érdekében, hogy az elkövetők mielőbb azonosíthatók legyenek, ugyanis a készülékek eltömítése és így a visszajáró pénz illetéktelen megszerzése is bűncselekménynek számít és rendőrségi eljárás kezdeményezését vonja maga után. Az, aki ilyen módon nem jutott hozzá a visszajáróhoz, lehetőség szerint még a helyszínen lépjen kapcsolatba a BKK telefonos ügyfélszolgálatával. A BKK minden bejelentést kivizsgál 30 napon belül, és a jogosnak bizonyuló esetekben visszatéríti az utasok számára az automatában maradt összeget.

A vásárlási adatokból kitűnik, hogy a készpénzes fizetési lehetőségen kívül az ügyfelek a bankkártyás fizetési módot is szívesen alkalmazzák, és a számlakérés lehetőségével is egyre többen élnek. A főváros közösségi közlekedésében ez az első alkalom, hogy az utasok egyérintéses fizetéssel vásárolhatnak jegyeket, bérleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!