Berta Sándor

Razzia volt az Uber amszterdami központjában

Agresszív terjeszkedése miatt továbbra is támadják Európában a közösségi utazásmegosztó szolgáltatást.

Az Uber amszterdami központját immár harmadik alkalommal kutatta át a holland államügyészség. Az intézkedésre az UberPop nevű szolgáltatást miatt került sor. A holland államügyészség szóvivője elmondta, hogy azzal gyanúsítják a céget, hogy az UberPop kapcsán sorozatosan megsérti a jelenleg hatályos előírásokat. A hivatal munkatársai a razzia során számos dokumentumot foglaltak le.

Hollandiában eddig Amszterdamban, Hágában, Rotterdamban és Utrechtben voltak UberPop-rendelések. Az államügyészség adatai alapján a sorozatos jogsértések miatt eddig 450 000 eurós pénzbüntetést szabtak ki a vállalatra. Az Uber visszautasította a vádakat. Az UberPop jogi státuszáról jelenleg is bírósági vita folyik és megvizsgálják a hatályos jogszabályt. A szolgáltatáshoz kapcsolódó vizsgálatok során a társaság együttműködik a holland hatóságokkal.

Eközben Londonban az eddiginél sokkal szigorúbb szabályokat vezetnének be, hogy a híres londoni taxikat megvédjék az Ubertől. Garrett Emmerson, a közlekedési hivatal munkatársa azt nyilatkozta, hogy a felmerülő javaslatokat online is megjelentetik. Az egyik javaslat szerint a sofőröknek hét napra előre lefoglalhatóknak kellene lenniük és kizárólag egyetlen munkaadónak dolgozhatnának.

A BBC azt írta, hogy a vezetőknek a jövőben egy új angol nyelvi tesztet kell elvégezniük, vezetékes telefonnal kell rendelkezniük és bizonyítaniuk kell, hogy képesek eligazodni a helyi térkép alapján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #1
    ez meg mi a szar?