Gyurkity Péter

Kártevők ellen is véd a Snapdragon 820

Az új chip tanulmányozza az alkalmazások működését, és figyelmeztet a gyanús szoftverekre.

A Snapdragon 810 szereplése az elmúlt egy évben visszatérő témának számított a szaksajtóban, bár ez leginkább a túlmelegedési problémáknak volt köszönhető, amelyet a Qualcomm eleinte cáfolt, több telefongyártó azonban eltérő módszerekkel igyekezett azt kiküszöbölni, ezzel is igazolva annak létezését. Az utód már jó ideje készül, ez azonban a jobb mutatók mellett kártevők elleni védelmet is kínálna.

A cég által most közzétett hivatalos közleményből kiderül, hogy a Snapdragon 820 chip az úgynevezett Smart Protect technológiával egészül ki, amely már a piaci megjelenés pillanatában a felhasználók rendelkezésére áll majd. Ez a különböző kártevők és a gyanúsan viselkedő alkalmazások elleni védelmet lesz hivatott biztosítani, mégpedig kognitív, a gépi tanulást megvalósító technikával, amelynek révén maga a chip figyeli meg, osztályozza, és ennek megfelelően kezeli az egyes szoftvereket.

A cég illetékesei elmondták, hogy több eltérő kategória áll majd a chip rendelkezésére, így a vírusok és egyéb kártevők mellett a kevésbé veszélyes reklámok is a megfelelő helyre kerülnek, a védelem minden esetben kellő szintű lesz. Mi több, a vírusirtókat fejlesztő partnerek időben hozzáférnek majd az API-hoz, ezáltal pedig saját szoftvereiket is felkészíthetik a technológia kihasználására, hogy még inkább optimalizálják a védekezést. A jövőben tehát ezen a téren nem az eddig használt statikus, folyamatos frissítést igénylő listákra leszünk utalva, hanem menet közben különíthetjük el a különböző kártékony programokat, amelyeket viselkedésük alapján maga a chip sorol majd be az egyes kategóriákba.

A Snapdragon 820 várhatóan 2016 első felében jelenik meg a forgalomban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • balat86 #3
    Az ellen nem véd...
  • Zsoltee_a_bator #2
    Majd keresek neked valami 8 bites chipet es az majd megnyugtat :)
  • Skylake #1
    Aha, nagyon szép funkció! Én már el is hittem, sőt alig tudok nélküle élni! Olyan szépen hangzik, hogy a drága kis síkhülye felhasználót a csippecske segít megvédeni azoktól a veszélyektől, amelyet ő, - mint a "valamit kiírt a gép" generáció roppant okos képviselője - önmagának okozhat, vagy okoz! Csodálatos! Éljen! Hiszen mindezek mellett például remekül be lehet ennek segítségével olyan igények kielégítését is implementálni szépen csöndben, amely mondjuk olyan szervezetektől érkezik, mint Ministry of State Security, és azon belül a 3PLA a festői népi demokratikus Kínában, vagy mondjuk a Roskomnadzor itt tőlünk keletre! Csak legyen pénzük ezen államoknak, és már egészítjük is ki a kódot, igényeik szerint, és így például a kínai vagy ruszki piacra ilyen módon preparált hardver megy a sok hülye user kezébe, mobiltelefon vagy tablet formájában! Emeljük új szintre a kettős játékot: az usereket tömjük meg PR dumával, hogy mennyire ügyelünk adataik és ez által az ő ostoba online életének "biztonságára", de a háttérben szakítsunk maximális hasznot abból, hogy ezt azonnal és teljes mértékig lábbal tiporjuk! És mindkét helyről dőlni fog a pénz!