Gyurkity Péter

IFA 2015: Itt a Huawei Mate S és G8

A kínai gyártó két okostelefonról rántotta le a leplet, a hivatalos megjelenés már közel van.

Az Acer és az Asus után a Huawei mutatta be a nagyközönség előtt saját megoldásait, mégpedig egyszerre kettőt, bár ezek egyikét már júliusban is láthattuk. A Huawei G8 globális megjelenésére nem kell sokat várnunk, de bemutatkozott a Mate S is.

Ez utóbbi mérete és egyéb jellemzői alapján a P8 és a P8max között helyezkedik el, hiszen kijelzője 5,5 hüvelykes, ez pedig egy 2.5D AMOLED panelt, 1080p felbontást, valamint az új Force Touch technológiát kínálja számunkra, vagyis az érintések ereje is a vezérlés részévé válik. Az érintőképernyőhöz egy saját fejlesztésű Kirin 935 chip, 3 GB RAM, egy 32 vagy 64 GB-os belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali, optikai képstabilizációval kiegészülő dual LED flash kamera, annak 8 megapixeles előlapi társa, valamint fém burkolat társul. A hivatalos ár a tároló méretétől függően 649 és 699 euró lesz, a megjelenés egyszerre 30 országban, szeptember 15-én esedékes, jön azonban egy 128 GB-os példány is, nyilván némileg magasabb áron.


Ahogy említettük, a Huawei G8 már júliusban felbukkant a hivatalos csatornákon keresztül, most azonban mégis új készülékként mutatták be. Ez a változat egy szintén 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőt kapott, amihez azonban a Snapdragon 615 chip, 3 GB RAM, 32 GB-os, microSD révén tovább bővíthető tároló, egy 3000 mAh-s akkumulátor, valamint egy 13 megapixeles és egy 5 megapixeles kamera csatlakozik, fém külsővel.

A G8 három eltérő színben, szeptemberben jelenik meg, mégpedig 399 eurós áron - az első körben hazánk is benne lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!