Berta Sándor

WebOS 2.0-s funkciókhoz juthatnak az LG tévék

Az LG gesztust gyakorolt a felhasználók felé.

A dél-koreai gyártó úgy döntött, hogy az első generációs webOS-t futtató televíziók tulajdonosai is megkapják egy ingyenes frissítés keretében a webOS 2.0 négy legfontosabb funkcióját (My Channels, Quick Settings, Input Picker, Live Menu). A funkciók biztosítják egy intuitívabb kezelőfelület használatát, valamint lehetővé válnak a kényelmesebb gyors hozzáférés, a rövidebb startidők és a különböző alkalmazások közötti váltások is gyorsabban történnek.

Lee In-kyu, a dél-koreai cég alelnöke és az LG Home Entertainment televízió- és monitorrészlegének vezetője kijelentette, hogy az ügyfeleiknek a legjobb felhasználói élményt akarják kínálni az okostévék teljes életciklusán keresztül. Ekkora méretű ingyenes frissítés még nem történt az okostelevízió-ágazatban és büszkék arra, hogy új távlatokat nyithatnak a tévétulajdonosok előtt.

A My Channels segítségével a nézők a Start menüben tárolhatják el a kedvenc televízióadóikat, így azokat bármikor gyorsan és zökkenőmentesen elérhetik. A Quick Settings segít a készülék személyre szabásában anélkül, hogy az aktuális műsort meg kellene szakítani. Az Input Pickerrel pedig közvetlenül felismerhetők a csatlakoztatott eszközök.

A szeptember 21-én megjelenő frissítés javít a kezelőfelületen és ezáltal egyszerűbbé teszi a tartalmak keresését. A csomag minden olyan webOS 1.0-s televízióhoz hozzáférhető lesz, amelynél a tulajdonos bekapcsolta az automatikus frissítési lehetőséget. Aki ezt nem aktiválta, azt pedig egy felbukkanó ablakban fogják értékesíteni, majd a telepítő végigvezeti a folyamaton.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BCs design #10
    az ilyen dolgokkal mindig több probléma van mint haszon, csak magadat szopatod vele
  • BCs design #9
    ezek a tv oprendszerek brutálisan lassúak, az azonnal bejövő és azonnal reagáló normál menü ezerszer jobb, ráadásul a kicsit régebbi tévéken a filmek sokkal filmszerűbb hatást keltenek, az ilyen 700mhz tévéken olyan mintha egy színpadi előadást nézne az ember élőben a film szerű hatás helyett
  • #8
    Valaki használ Plexet? Mert a program nekem nem indul el a TV-n. Előfizetni, pedig nem fogok olyanért, amit ki se tudtam próbálni. Vagy ismertek más működő alternatívát, mint sem a gyári LG Smart Share, hogy a NAS-ról nézzek videókat közvetlen TV-n?
  • SigS #7
    Szia, kösz a progit "ChanSort" megtaláltam! Tudnál még ilyen hasonlókat mondani?
  • randomly #6
    Köszönöm a segítséget. sajnos nincs USB kulcsom ... és nem is tervezem beszerezni ... nem lehet ezt egy infra távirányítóval megoldani? A Panasonicon nem volt ennyi gomb és megtudtam oldani. Tényleg nem találok olyan menű pontot ahol az lenne hogy csatorna elnevezése, "TV 8 C 07" pedig nem sokat mond.
  • nimfas #5
    Akkor szólok, hogy okosodj.... le lehet tölteni a csatornalistát pendrive-ra, windows alá van csatornarendező program, úgy nevezed ahogy szeretnéd a csatornákat, majd visszamásolod a tv-re és hipp-hopp....

    Ilyet is tud a 15 éves Panasonics tv-d? :D
  • arty #4
    Tehat ha mindenki nagyon kreten, akkor aki csak kreten, az kicsit se kreten?

    Elcsuszott az ertekrended, kreten.
  • randomly #3
    Hát, ez egy borzalom. A 15 éves panasonic TV-m okosabb volt. Ennek szinte semmilyen funkcióját nem tudom használni.

    Biztos átlehet rendezni a csatornák sorszámát?
    Ellehet nevezni az analóg csatornákat?
    Mert most ugye két 1-es csatorna van .... nem is értem hogyan gondolták.

    (Sajnos nálam van ami digitálisan jön van ami analógban és van ami mindkettőben.)

    Igaz 2 órát nyomkodtam új korában, és utána le is tettem róla hogy még egyszer megnyomjak olyan gombot ami okos ...

    Majdnem ugyan ez igaz a család Samsungj-ára ... az egy fokkal jobb de egy Windows-tl igazán messze esett amit egy majom is tud(na) kezelni.
  • yesname #2
    A többi ember pedig a tied előtt. Picit nézz körül mások háza táján mennyire tettek ilyesmit.
  • arty #1
    tehát az a nagy szám, hogy pl egy 1 éves, még bőven garis LB szériás tévére hoznak ki updatet? wow... leborulok az LG kreténsége előtt