Berta Sándor

Nem vonzó az Apple Music

Ugyan sokan érdeklődnek az új szolgáltatás iránt, de a lemorzsolódás aránya is nagyon magas.

A USA Today augusztus elején még arról írt, hogy az Apple Music már 11 milliós felhasználói táborral büszkélkedhet és sokan éltek a 3 hónapos ingyenes tesztelési lehetőséggel. Ugyanakkor mostanra kiderült, hogy a felhasználók jelentős része gyorsan hátat fordít a platformnak, mert az közel sem nyeri el a tetszését.

A Music Watch felmérésében 5000 tagot kérdezett meg és kimutatta, hogy csupán néhányan maradnak hűségesek a társaság szolgáltatásához, ráadásul a felhasználók meglehetősen rövid időn belül távoznak. A tagok 48 százaléka már a próbaidőszak letelte előtt búcsút intett az oldalnak. Az Apple ugyanakkor azt állította, hogy a felhasználói tábor nem csökkent olyan mértékben, mint ahogy azt a Music Watch jelezte. A próbaidőszakra regisztrált tagok 79 százaléka jelenleg is rendszeresen használja a szolgáltatást.


A piackutatók eredményei szerint az Amerikai Egyesült Államokban csak az iOS-eszközök tulajdonosainak 77 százaléka tud arról, hogy az Apple az új platformon keresztül zeneszámokat biztosít az iPhone és az iPad készülékeikre, és az ajánlattal csupán minden tizedik személy él. Az aktív felhasználók 64 százaléka mondta azt, hogy a szolgáltatást a próbaidőszak lejárta után is használni fogja és fizetne is majd érte, miközben a 61 százalékuk már deaktiválta az előfizetés automatikus meghosszabbítását. Érdekesség, hogy 28 százalékuk a Spotify előfizetője és így használja az új platformot.

Az Apple Music kapcsán számos kritika merült fel. A cég rajongói is úgy vélték, hogy a szolgáltatás úgy indult el, hogy nem volt teljesen kész és kiforrott. A kezelőfelület zavaros, sok a megmagyarázhatatlan, rejtélyes hiba és a konszern ragaszkodik ahhoz, hogy valaki az iTunes szolgáltatást is alkalmazza, ha az Asztalán zenét akar hallgatni. Az Apple Music és a Beats nevű rádióplatform egyaránt június végén indult el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #2
    kit érdekel az epül?!

    https://baboom.com/discover
  • barret #1
    Inkább levegőt áruljanak,arra biztos nagyobb lenne a kereslet!
    Meg kell oldani,hogy telefon felhasználással lehessen hozzájutni :D