Gyurkity Péter

Itt a Huawei G8, jön a Mate 7 Plus

A kínai gyártó bemutatta új készülékét, míg a Mate 8 helyett egy frissített példány jöhet.

A cég, amelynek bevétele az idei első félévben nagyot nőtt, egyszerre több új megoldáson is dolgozik. Ezek némelyike már korábban is szerepelt a hírekben, a G8 azonban most a nagyközönség előtt is bemutatkozott, szeptemberben pedig egy további változat megjelenése várható.

A Huawei G8 alig néhány nappal ezelőtt bukkant fel a kínai TENAA oldalán, ezt pedig most a hivatalos bemutató követte. A készülék egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kínál, amely az 1080p felbontást támogatja, ehhez pedig 401 ppi pixelsűrűség, a 64 bites, nyolcmagos Snapdragon 615 chip, az Adreno 405 grafikus vezérlő, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor társul. Az ottani trendet követve ez a példány is két változatban jelenik meg, az egyik specifikációban 2 GB RAM és egy 16 GB-os belső tároló szerepel, míg a nagyobbik testvér 3 GB RAM-ot és 32 GB-os belső tárolót kínál, amit azonban mindkét esetben microSD egészít ki. A szoftveres oldalon az Android 5.1 fut, az ár ujjlenyomat-olvasóval együtt 370, illetve 434 dollárnak felel meg.


Korábban már felmerült, hogy szeptemberben mutatkozna be a Mate 8, ez azonban a legfrissebb információk szerint nem következik be, ehelyett ugyanis a Mate 7 egy frissített változatáról rántanák le a leplet Berlinben, amely Mate 7 Plus néven jelenne meg. Az ok a saját fejlesztésű Kirin 950 chip csúszása, amely október előtt nem lesz elérhető, bár az még nem világos, hogy a Plus pontosan miben is kínálna többet az eredeti változathoz képest.

Ez már szeptember 2-án kiderülhet, így alig 6 hét van hátra a bejelentésig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!