Mortimer

Náci tárgyak aukciója miatt perlik a Yahoo! portált

(ZDNet) A Yahoo!-t több száz náci, neonáci, illetve Ku Klux Klan emléktárgy (filmek, uniformisok, tőrök, fotók, medálok) aukcióra bocsájtásának hostolása miatt támadja egy francia antirasszista csoport.
A párizsi LICRA (International League against Racism and Anti-Semitism) csoport februárban hasonló okból a Yahoo! bojkottálására hívott fel. A Yahoo! sajtófönőke visszautasította a kommentálást. A LICRA bírósághoz fordul a tevékenység franciaországbeli elérhetőségét megszüntetendő, és a tevékenység befejezéséig naponta 100,000 euro bírság megfizettetését kéri.
A francia törvények szerint bűncselekmény rasszista felhangokkal rendelkező tárgyakat kiállítani vagy eladni.

"Az árverésen a világ legnagyobb emberiség elleni bűntettének náci szimbólumai forognak" - nyilatkozták a LICRA tagjai. A LICRA nem fejtette ki bővebben, hogy lehetséges a weboldalakat csak francia földről elérhetlenné tenni.
A Yahoo!-nak már nem ez az első esete, februárban is már vitába keveredett az Anti-Defamation League antirasszista tömörüléssel, mely a Yahoo! által hostolt, neonáci és Ku Klux Klan tevékenységek hirdetésével foglalkozó honlapok jelenlétét kifogásolta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!