19
  • kvp
    #19
    En utoljara egy casio okosorat hordtam olyan 12 eve, aztan lett telefonom es mivel mar azon az osoreg ericssonon is volt net eleres (sms alapu wap gateway-en at, de mukodott :-) ), nagyjabol atalltam a telefon orakent torteno hasznalatara. Zseboranak is jo, ha a keszulek befer a kabat/zako/ing zsebebe. Sporthoz pedig egy normalisabb viz/por/utesallo keszuleket fel lehet szijazni csuklora (a ruha ujjaban pedig elfer a fules vezeteke, benne az fm antennaval). Igy kenyelmesen hasznalhato, egy kezzel meg gepelni is lehet rajta es biztosan nem ejti el az ember akarhol is van eppen. Egy hagyomanyos ora jellemzoen csak az idot mutatja, masra nem igazan jo. Azt meg ora nelkul is tudja nagyjabol az ember.

    A regi csaladi svajci ora (II. vilaghaborus gyartasu, ha jol emlekszem Breitling) meg elvan a szekrenyben...
  • Robbantó1
    #18
    Nincs is értelme az okos óráknak.
  • paby88
    #17
    nekem is van egy seikom vagy 10 éve, inga meghajtásos mai napig működik remek órákat gyártanak
  • heist
    #16
    Nem platina rolexem van, csak egy police. Nekem csak erre fussa de attól függetlenül szeretem.
    Abban igazad van, 5000 forintos gagyi órát már én sem vennék, attól már valóban távol jár a társadalom de én legalább elegánsan, egy laza csuklómozdulattal leolvasom az időt ahelyett, hogy cigány módjára kotorásznék a zsebembe a téglafonért...
  • Banderas1990
    #15
    Jaj bocsánat azt hittem olyan ember vagy, akivel normálisan lehet kommunikálni, de látom most már, hogy csak troll vagy. :)
  • Tetsuo
    #14
    Hagyjad, csak trollkodik. Az asszonynak biztos fáj a feje.
    Tudja ő is, hogy vannak szegények is, akik ugyanolyan ékszerfunciójú tárgyakat viselhetnek, mint a gazdagok, csak más anyagi értéket és valószínűleg más minőséget képviselve.
  • bakkerman
    #13
    Ja,mindenki csak platina rolexben gondolkodik,a 250 ezres breitling vagy a "csak" 80 ezres festina azok már tényleg csak igazi hipster órák


    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2015.07.27. 12:50:28
  • steelboner
    #12
    vagy azért, mert az online pénztárgép miatt már nem nyereségesek...
  • steelboner
    #11
    mondjuk egy platina rolex az tényleg ékszer, a többi csak hipster kellék.
  • steelboner
    #10
    a zoknitartó is fasza dolog! pl nem csúszik le azokni és nem szoritja a bokádat. tobvábba vicces pillnanatokat is lehet vele szerezni,megfelelő fehér glotgagyat párosítással.

    a karóra túlhaladott, felesleges max hipsterek hordanak és ennyi.
  • Tetsuo
    #9
    A butikokat is sorra zárhatják be, mert egyre több a netes eladás.
  • kvp
    #8
    Aki nem visz mindig magaval mobilt es pl. sportolasnal nem a csuklojara erositett mobiljarol hallgat zenet, annak fontos lehet egy karora. Igazabol a telefonok most a zsebora funkcionalitasat biztositjak, ami a legtobb embernek meg is felel.

    Ha lesznek olyan mobilok, amik kenyelmesen viselhetoek csuklon es megis megfelelo kijelzojuk van (pl. okosszemuveg), akkor teljesen szuksegtelenne valik a karora is. Marad mint egyfajta ekszer, ami mar most is egyre inkabb jellemzo.

    A Seiko viselkedese pedig ertheto, hiszen egy egyre csokkeno piacon tudnak egyre nagyobb szeletet kihasitani. Akkor lesznek bajban, mikor mar annyira osszemegy a piac, hogy az o reszuk is elkezd zsugorodni. Ha ugyesek, akkor megmaradhatnak mint luxus gyarto, ahogy a patokolokovacsok is megmaradtak annak a kis piacnak ami meg letezik es patkolt lora van szuksege. A kerdes az, hogy 2300 dolgozot el tud-e tartani a piac. (meg ha egy jo reszuk butikos elado akkor is)
  • heist
    #7
    Van, de én az órát ékszerként is viselem.
    Ezen kívül mobilt nem mindig viszek magammal, de az órát minden reggel felcsatolom.
  • Banderas1990
    #6
    Gyakran hallotam már azt az érvelést, hogy a karórának manapság nincs más szerepe, mint hogy ékszerként hordja az ember. Na ez az, amivel én nem nagyon értek egyet.

    Természetesen csökkent a fontossága, de nekem jelenleg is van karórám és rengeteg esetben bizonyította, hogy napjainkban is nagyon hasznos lehet. Az egyik a könyyű elérhetőség: a karodra nézel és már láthatod is az időt. Jártam már úgy, nagy pakkokat vittem és nem volt rajtam karóra, tehettem le a pakkokat, bányászhattam ki a zsebemből a mobilt. Vizsgákon sem szokták jó szemmel nézni ha a telefonodat bámulod és nem egy vizsgám volt anno, ahol a teremben nem volt óra, így ha nem volt egy a karodon, max a tanárt kérdezhetted. Futásra, edzésre megint nem nagyon szoktam telefont vinni, ott is jól jön. A másik, hogy ha a mobil lemerült egy hosszabb nap után, az óra még mindig működött.

    Szóval a karórának az előnye pont ezekből a dolgokból jön össze. Apróságoknak tűnnek és tulajdonképpen azok is, de a mindennapokban ezek az apróságok nagyon is feltűnnek az embernek (legalábbis nekem feltűnik).
  • steelboner
    #5
    mobilod van?
  • heist
    #4
    Érdekelne, hogy mi alapján formáltad meg ezt a véleményedet?
  • steelboner
    #3
    igazából órát hordani kb olyan mint zoknitartót.
  • CairoJack
    #2
    Jelenleg még nincs ott az okosórák technológiai színvonala, hogy az átlagember számára is hasznos, szerethető (és megfizethető) termék legyen. Lehet egyszer eljön ez a nap is, de nem mostanában lesz. Szóval lényegében még nem maradnak le semmiről.
    Viszont azért én a Seiko-ra nem mondanám, hogy hű de nagy márka. Vannak nagyon-nagyon drága és persze a milliós árcetlinek megfelelő színvonal modelljeik, meg vannak ultra retkek is, amit még akkor sem vennék a csuklómra ha ők fizetnének sokat nekem.
  • Tetsuo
    #1
    És igazuk van. A két termék teljesen más kategóra, más célcsoporttal.