SG.hu

Frissítik a BKK-jegyautomaták szoftvereit

A héten a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) összes jegyautomatáján szoftverfrissítést végeznek a visszaélések csökkentése érdekében. Az eddigi esetek miatt a társaság feljelentést tett.

A BKK közleménye szerint a héten, hétfő óta szoftverfrissítést végeznek minden jegyautomatán. Ezután ha a kiadónyílás eltömítése miatt az ügyfél nem tudja elvenni a visszajáró összeget, a készülék 40 másodperc múlva visszahúzza a pénzt. Így a továbbiakban nem lesz értelme eltömíteni az automaták kiadónyílását. Továbbá ezentúl valamennyi automata képfelvételeket készít, ami nagymértékben hozzájárulhat az elkövetői kör azonosításához. Emellett rendszeres időközönként a visszaélésekkel kapcsolatos figyelemfelhívó szöveg jelenik meg az automatákon, az értékesítési felület nyitóképernyőjének hírsávjában, illetve a képernyővédőn, magyar és angol nyelven.

A tapasztalatok összegyűjtése után a BKK kész további fejlesztéseket végrehajtani annak érdekében, hogy az ilyen jellegű visszaélések megszűnjenek - tették hozzá. A társaság összesítette a feltárt esetek kárértékeit, és június végén rongálás miatt feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen. A BKK azt javasolta az utasoknak, hogy minden olyan esetben, amikor az automaták rongálásából adódóan káruk keletkezik, tegyenek feljelentést a rendőrségen.

Azt írták: aki teheti, az bankkártyával vásároljon az automatákból, készpénzes fizetéskor pedig vásárlás előtt érdemes ellenőrizni a bankjegykiadó nyílást, amely az automata jobb oldalán az érme- és jegykiadó tálcával egy magasságban található. Azok az ügyfelek, akiknek az automata eltömítés miatt nem tudta visszaadni a visszajáró összeget, használják a készüléken található Segítség gombot - javasolták. Így a vásárló közvetlenül kapcsolatba léphet a BKK ügyfélszolgálati munkatársával, anélkül, hogy végig kellene mennie a telefonos menürendszeren. A kárigényeket a BKK ügyfélszolgálatán jelezhetik az utasok, a panasz kivizsgálása után a társaság minden jogos kárigénnyel fellépő ügyfelét kártalanítja, legkésőbb a bejelentést követő 30. napon - közölték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!