SG.hu

MasterPass fizetés már Magyarországon is

Magyarországon is elérhetővé vált a MasterCard globális digitális fizetési platformja, a MasterPass, mely egységes fizetési módot kínál a fogyasztók számára bármely internetes vásárlás esetén.

Az új fizetési platform elsőként az OTP Bank fejlesztése, az OTPay alkalmazás részeként jelent meg hazánkban, ám más bankok ügyfelei számára is elérhető. A szolgáltatás lényege, hogy a vásárló bárhol, bármikor, bármely mobileszközét (IOS és Android) használva vásárolhat a digitális fizetési szolgáltatás segítségével, és ehhez mindössze néhány kattintás szükséges. Mindemellett a MasterPass globális elfogadást tesz lehetővé, vagyis a kártyabirtokosok a világon bárhol tudnak az OTPay alkalmazásba regisztrált kártyájukkal fizetni, ahol a MasterPass logót látják.

Használatához a kártyabirtokosnak egyszer kell regisztrálnia a bankkártyáját vagy bankkártyáit az OTPay alkalmazásban, majd az internetes vásárláskor a kereskedő oldalán a MasterPass fizetési lehetőséget választva már nem szükséges megadnia a bankkártya adatait. Az alkalmazás és ezen keresztül a regisztráció bármely bank ügyfele számára, bármelyik nagyobb márkához köthető bankkártyával elérhető. A MasterPass használata teljesen díjtalan, nem jár plusz tranzakciós költséggel.

"A minket körülvevő digitális világ globális szinten alakítja át a fogyasztói szokásokat, így a tranzakciókat is. A MasterCard egy olyan korszerű digitális fizetési megoldást hozott létre, mely ezeket a változásokat követve tovább egyszerűsíti a vásárlási folyamatot a fogyasztók számára. Az internetes vásárlás és a mobilfizetés elterjedésével megszokhattuk, hogy akár a bankkártyánk jelenléte nélkül is egyszerűen vásárolhatunk. A biztonságos online fizetéshez ma már a bankkártya-számunk megadása sem feltétlenül szükséges, egy egyszerű mPIN kód segítségével minden eddiginél kényelmesebben vehetünk termékeket a világ számos országából. Így született meg a MasterPass" - mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Miután a vásárló kosárba helyezte a kiválasztott termékeket, a fizetési módok közül a "Buy with MasterPass" opciót választva csupán telefonszámát kell megadnia. Ez után a megadott telefonszámhoz rendelt OTPay alkalmazásba megérkezik a vásárlás jóváhagyására vonatkozó üzenet és az ügyfél egy érintéssel kiválasztja azt az applikációban regisztrált bankkártyáját, melyet a fizetéshez használni kíván. A tranzakció engedélyezéséhez az mPIN kód megadása szükséges, melyet a felhasználó maga adott meg korábban az alkalmazás regisztrációja során. A sikeres fizetésről a vásárló visszaigazolást kap a weboldalon megjelenő tájékoztatás formájában.

"Az OTPay alkalmazás előnye, hogy bárki számára elérhető, függetlenül attól, hogy melyik banknál vezeti a számláját. Interneten, üzletekben, szórakozóhelyeken, vagy vendéglőkben is használható. Emellett mobiltelefon egyenleg feltöltést is könnyedén lehet vele intézni, valamint parkolási díjat fizetni, vagy magyarországi (országos heti, havi, éves és megyei éves) autópálya-matricát vásárolni. Az OTP Bank ügyfelei pedig lekérdezhetik számlaegyenlegüket, valamint csupán a mobilszám megadásával pénzt is küldhetnek egymásnak az OTPay alkalmazáson keresztül" - mondta Kovács Antal, az OTP Bank Retail Divíziójának vezérigazgató-helyettese.

Az OTPay alkalmazásban jelenleg is elérhető kereskedők egy globális elfogadó hálózathoz csatlakoznak: a MasterPass a világ 21 országában (köztük 10 európai államban), mintegy 225.000 webshopban használható. . A hazai elfogadóhelyek száma is folyamatosan bővül, többek között a www.a38.hu, www.shopline.hu, www.groby.hu, www.pizza.hu, www.notebook.hu, www.jateknet.hu és a www.ticketportal.hu oldalain lehet az alkalmazással fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!