Berta Sándor

Érintő­kijelzős az első okosgrill

A különleges berendezés megfelel a 21. század követelményeinek, de rendkívül drága.

Az Activegrill nevű eszközt Martin Unger fejlesztette ki. Intergrált képernyője van, és egy kompatibilis alkalmazás segítségével ellenőrizhető a működése és vezérelhető is. A szoftver egyelőre csak iOS-kompatibilis és lehetővé teszi egy olyan hőmérsékleti határ beállítását, amelynek elérésekor a rendszer jelez az okostelefon tulajdonosának. Emellett gombnyomással lehet váltani a közvetett és a közvetlen grillezési üzemmód között. A grill és az okostelefon közötti kapcsolat Bluetooth LE segítségével valósul meg, a berendezés és a grillező közötti távolság optimális körülmények között akár a 100 métert is elérheti.


Az Infotronik nevű gyártó azt ígéri, hogy a grill 15 percen belül képes elérni a 300 Celsius-fokot, de a hőmérséklet később - az érintőkijelzővel vagy a programmal - 80 és 400 Celsius-fok között szabályozható. A készülék súlya 96 kilogramm és a nettó grillezési felülete 53 x 49 centiméter, de használható még egy második grillezési szint és két nemesacélból készített nyárs is, az utóbbiakat - kiegészítő kis motorok segítségével - automatikusan lehet forgatni. Az áramellátásról egy beépített akkumulátor gondoskodik, az üzemidő 20 és 30 óra között van. A csomag része egy töltő, amely egyszerre teszi lehetővé a lemerült akkumulátor gyors feltöltését és a grill üzemeltetését. A termék ugyanakkor rendkívül drága, az alapcsomag 5800 euróba kerül, de a kiegészítőkkel együtt az ár a 7400 eurót is elérheti.


Úgy látszik, nyáron divatos ez a téma, hiszen néhány nappal ezelőtt írtunk a Harvard Egyetem hallgatói által kifejlesztett okosgrillről, amelyet felszereltek hőmérsékletszenzorokkal, ventilátorokkal, ellátták alkalmazás-vezérléssel, az alapját pedig egy Raspberry Pi miniatűr számítógép képezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Dedúrva lesz amikor, majd humanoid robotban is kijönnek az okos eszközök. Az okos ember nőstény verziója simán kiszorítja majd a nőket a piacról!
    XD