Gyurkity Péter

10 ezer mAh-s akkumulátor egy új okostelefonban

A gyártók egyre inkább az üzemidőre koncentrálnak, áttörés hiányában azonban itt a méret segít.

Egyre gyakrabban olvashatunk a szaksajtóban olyan fejlesztésekről, amelyek igencsak méretes akkumulátorral igyekeznek kiszolgálni az üzemidővel kapcsolatos felhasználói igényeket, tekintettel arra, hogy a valódi áttörés még mindig várat magára. Egy kínai cég most rekordot dönthet saját megoldásával.

Az Oukitel nevét valószínűleg nem sokan ismerik itthon, bár a vállalat mostanában már erőteljesen igyekszik felnőni riválisaihoz. Ennek köszönhető, hogy sorrendben első zászlóshajójuk, az Oukitel U9 már a globális LTE-frekvenciasávokat is támogatja, ehhez pedig egyéb kellemes jellemzők társulnak. Kedden kiderült, hogy egy további példányon dolgoznak, amely viszont minden tekintetben az akkumulátorra, pontosabban a hosszú üzemidőre helyezi majd a hangsúlyt, aminek eredményeként a készülék egy eddig nem látott, 10 ezer mAh-s változattal jelenik majd meg a boltok polcain.

Az Oukitel K10000 egyelőre mindössze néhány fotón látható, így a specifikáció egyéb részleteit illetően nem mehetünk biztosra. A külső források állítása szerint mindenesetre itt egy 5,5 hüvelykes érintőképernyőre, 720p felbontásra, a globális LTE-t támogató MediaTek MT6735 chipre, valamint egy 13 és egy 5 megapixeles kamerára számíthatunk, amelyet 2 GB RAM, illetve egy alapesetben 16 GB-os belső tároló egészít majd ki, míg a szoftveres oldalon az Android 5.1 fut majd.

Egyelőre azt sem tudjuk, hogy a méretes akkumulátort mennyi idő alatt tölthetjük majd fel, itt nyilván szükség lesz valamilyen gyorstöltési megoldásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • who am I 7 #14
  Talán azért kérdezte, mert eladó. Nem teszkós csipogós eladóról van szó (azokat már tudják helyettesíteni önkiszolgáló kasszákkal), hanem "értékesítési pénzt" kapó eladóról van szó, akinek reklámoznia is kell/ene a termékeket, tehát elvárható, hogy ne legyen segghülye egy termékhez, amit elad és amit reklámoznia kell (+ ennyi erővel, akkor helyette is lehetne önkiszolgáló LCD-s minden információval a képernyőn pult, még az is többet érne mint az ilyen kretének)
  Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2015.10.17. 02:39:48
 • who am I 7 #13
  az elbutulás jó a politikának.....hülyékkel nem kell foglalkozni és lehet pecázni a zavarosban, mindenféle hülyeségeken egymásnak ugrasztani őket stb. gondolkodó, következetes pógárokkal már ez nehezebb lenne.
  Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2015.10.17. 02:35:47
 • VolJin #12
  Gyakorlatilag nem volt tervezve egy vétel, mert egy spontán hiba miatt épp ott jártam, amikor bekrepált (időnként "interlace"-s lett a kijelző). Valszeg szalagkábel.
 • Griphons #11
  Régebben én is úgy voltam vele (nem feltétlenül mobillal), hogy megnéztem neten a specifikációt, aztán elmentem a boltba, és az eladótól is érdeklődtem, hogy így van-e, mert jobb a személyes forrásnál tájékozódni. De persze az ember idővel rájön, hogy a kirakattól is kérdezgethetne, okosabb attól se lesz.
  Esetemben volt olyan eladó, aki kerek perec kijelentette, hogy ő nem ért hozzá, csak eladja.
 • Cat #10
  Nem teljesen értem miért kérdeztél bármit egy eladótól. Ezek szerint bementél egy boltba, és ott akartál tájékozódni? Nem pedig megnéztél mindent a neten, kiválasztottad a neked leginkább megfelelőt, azt megnézted egy áruösszehasonlító oldalon, majd célzottan a boltból elhoztad?
 • MsUser #9
  Ez a gyártó úgy tudja variálni az öntapadós matrica alkatrészeket hogy belefért egy névlegesen 10Ah akkumulátor.
  Ami várhatóan a gyors töltés miatt fél évet bír, aztán 20% os lesz a kapacitása. :)
 • Tetsuo #8
  Dehát pont ez az! Meg kéne állítani a népi elbutulást és legalább egy kisiskolás szintjét elvárttá tenni!
  Hihetetlen mi megy itt Ángliában is... az átlag IQ a magyarhoz képest kb. 70, mégis jobban állnak a "rohadékok"! :-)
 • VolJin #7
  Megmondom. Az átlag usernek fogalma sincs arról, hogy mit jelent a mAh. Arra emlékszik, hogy 3000 valami, 4000 valami, meg 10000 valami.
  A 3000 mAh és a 10 Ah összehasolítását fejben úgy fogja elvégezni, hogy az egyik az 3000 valamit tud, a másik meg csak 10 valamit, tehát az a szar.

  Még az eladók is hülyék hozzá.
  Amikor telefont akartam venni, a memória mennyisége volt az egyik legfontosabb szempont.

  Megkérdeztem az egyik típus paramétereit, és azt mondta az eladó, hogy 16GB. Gondoltam, átlag hülyének néz, megértem, mondom, hogy nem a háttértár, hanem az operatív memória méretére kérdeztem rá. Erre folytatja, hogy 16 GB, mert a 8 és a 32 elfogyott. Gondoltam, hogy nem tudtam kizökkenteni abból, hogy átlag felhasználónak néz, és megismétlem, hogy a RAM-ra vagyok kíváncsi, nem a flashre, erre azt mondja, hogy az nincs benne, külön kell venni hozzá SD-kártyát.
  Ekkor jöttem rá, hogy nem félre értett, hanem egyszerűen hülye hozzá.

  Ha az eladók is hülyék hozzá, akkor a felhasználóktól mit vársz?
  Utoljára szerkesztette: VolJin, 2015.07.02. 22:36:01
 • Tetsuo #6
  :-D Az meg 3 illetve 4 Ah-s lenne, ráadásul érthetetlen, hogy mi a nehézség a mAh és Ah-s adatok összehasonlításában...
 • Ayma #5
  kinek a pap, kinek a papné:d

  Mindennapi használatra inkább veszek "noname fost" ami faxán működik, és nem kell érte kifizetnem egy holdjáró árát.

  Lásd Elephone, iNew, Doogee