Berta Sándor

Jön az Apple zenei stream-szolgáltatása

A kaliforniai óriáscég már a jövő héten bemutathatja az új platformot.

A zenei stream-szolgáltatás gyakorlatilag rajtra kész, viszont az Apple még mindig nem kötötte meg a zeneiparral a szükséges szerződéseket, holott a Spotify vetélytársának szánt oldalnak egy héten belül el kellene indulnia. Bár a tárgyalások a Universal Music, a Sony Music és a Warner Music képviselőivel még nem zárultak le, azt már tudni lehet, hogy az Apple 10 dollárt fog kérni az átalánydíjas használatért. Az összeg ellenében a felhasználók több millió zeneszámhoz férhetnek majd hozzá korlátlanul.

A tervek között szerepel egy ingyenes, reklámokkal finanszírozott változat elindítása is, valamint profi zenészeket (Dr. Dre, Q-Tip, Drake) kérnének fel programmoderátoroknak. A vállalat azt is szeretné elérni a zenei kiadóknál, hogy az ügyfelek kaphassanak néhány hónapig ingyenes hozzáférést. A The Wall Street Journal úgy vélte, hogy elsősorban az Apple jelenlegi ügyfelei körében lehet majd népszerű az új zenei stream-platform, amely nagyon jól startolhat, ugyanakkor a konszern nagyon sokat tehet a zenei stream elfogadtatásáért is.

Az új szolgáltatás nyáron indulhatna el több országban is és az Apple szintén ekkortól vezetné be az iTunes-Radio internationalt. Az iTunes-Radio eddig csak az Amerikai Egyesült Államokban volt elérhető és a műsort itt is Drake vagy Dr. Dre vezethetné. Az Apple Music egy olyan közösségi hálózatot is fog tartalmazni, amelynél a művészek létrehozhatják saját profiloldalaikat. Fotókat, videókat és koncertidőpontokat egyaránt meg lehet majd osztani, emellett a rajongóik belehallgathatnak a dalokba is. Az iTunes-tagok bejegyzéseket is tehetnek és lájkokat osztogathatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!