Berta Sándor

Az európai tárolás mi­att nem lesznek na­gyobb biztonságban az adatok

Az Evernote első embere bírálta azt az elképzelést, hogy bizonyos adatokat csak egy adott ország határain belül lehessen tárolni.

Phil Libin szerint, ha az egyes kormányok arra ösztönzik a cégeket, hogy az ügyfeleik személyes adatait a helyi szervereken tárolják, akkor ez egy meglehetősen kellemetlen és buta ötlet. Szerinte így a hackerek könnyebben hozzáférhetnek az egy helyre összegyűjtött információkhoz. Ugyan a törvényhozók néhány államban nem akarnak rosszat, de teljesen félreértik, hogy mik az adatok, és hiába teljesen butaság néhány elképzelés, nekik azokat is be kell tartaniuk.

A menedzser hozzátette, hogy a változtatások a számukra azt jelentik, hogy néhány éven át több időt és pénzt kell olyan szabályok betartására fordítaniuk, amelyek valójában nem különböznek majd a jelenlegi előírásoktól, viszont a módosítás akár a biztonságnak is árthat, hiszen az adattárolás bonyolultabbá válik. Az Evernote kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban működik, de egy termék miatt Kínában is őriz adatokat. Az utóbbi esetében önként döntötték így és nem pedig erre kötelezték őket. Az ok az volt, hogy a kínai felhasználók nehezen jelenhetnek meg a külföldi szervereken, a legtöbb nyugati társaság ezért hátrányban van a helyi vetélytársakkal szemben.

Az üzletember hangsúlyozta, hogy alapvetően egyetért azzal, hogy a vállalkozásoknak szigorúbban kelljen kezelniük az ügyfeleik adatait, s ez számukra nem is okozna problémát, mert ők nem kutatják át és nem is értékesítik ezeket az információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba161 #6
    Nem igaz, mert ha az adat nem megy ki az országból, akkor nem megy át az NSA szerverein sem, mint most, mert minden nemzetközi adatforgalmat azonnal tárolnak most az NSA-nél - direkt ezért építettek egy új, iszonyatosan nagy központot -, így csak rajtuk keresztül forgalmazhatsz adatot az EU-n kívülre...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Utah_Data_Center
  • wednes #5
    "Az Evernote kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban működik,..."

    Egyértelmű, hogy káros ha az EU helyben akarja megoldani a dolgot. Hiszen ők sokkal jobban megoldanák.
  • ostoros #4
    Azt kihagytam, hogy micsoda veszteség lenne, ha néhánnyal több munkahelyet kellene teremteni és kifizetni! Ezért eszik a kefét!
  • ostoros #3
    Igen, megértem a mögötte lévő logikát. Mennyivel kellemesebb ha a szerverek olyan országban vannak, ahol az adózás kedvezőbb, mint Európában? Ennyi a lényeg. PÉNZ! És az adózás kerülése, mindenáron!
  • kvp #2
    A lenyeg, hogy dragabb sok kis szervertermet fenntartani, mint egy nagyot valami olcsobb orszagban. A biztonsaggal kapcsolatban csak annyit mondott, hogy attol hogy nem egy masik kontinensen taroljak az adatokat meg nem lesznek nagyobb biztonsagban a hacker-ek elol, viszont igy az osszes helyi szabalyozast be kell tartaniuk, ami nekik penzbe kerul. Szoval nem ert egyet azzal, hogy egy nemzetkozi cegnek a helyi torvenyeket kelljen betartania olyan kis es fragmentalt piacokon is mint Europa. Ha annyira egysegesek lennenk mint Kina, akkor mar talan megerne nekik kulon foglalkozni velunk.
  • ostoros #1
    Kinek a megrendelésére nyilatkozott így, kedves uram? Vagy csak szimplán pénzügyi érdek? Ha nem érné meg, akkor ki se nyitnád a szádat!