Berta Sándor

Megállítaná a klímaváltozást az Apple

A gyártó nem csupán az okostelefonok területén akar piacvezető lenni, hanem a környezetvédelemben is.

A Föld napjához kapcsolódó, ilyenkor szokásos PR-bejelentések részeként az Apple kiadta aktuális környezetvédelmi jelentését, amelyben számos célt fogalmazott meg, többek között azt, hogy nem csak beszélni akar a klímaváltozásról, hanem meg is akarja állítani a folyamatot. Az összes számítógép-központ és iroda mellett az Apple Store üzleteket is környezetbarát módon látnák el árammal. A társaság három fő célt határozott meg, amelyek a következők: befolyást gyakorolni a klímaváltozásra a megújuló energiák és az energiahatékony termékek kifejlesztésével; az értékes erőforrások megőrzése és úttörő szerepet betölteni a a környezetbarát anyagok alkalmazásának a területén.

A megújuló energiák területén az Apple már jó úton halad, hiszen a jelentés alapján az összes számítógép-központját ilyen energiával működteti. Az óriáscég napelemekre, szélkerekekre, biogázra, mikrovízerőművekre és geotermikus energiára egyaránt épít. Az új épületeit úgy tervezi és építi meg, hogy azok kevés áramot fogyasszanak, míg a régi épületeket folyamatosan korszerűsíti. Az iPhone 6, az iPad Air 2 és az új MacBook modellek a vállalat első olyan termékei, amelyek nem tartalmaznak berilliumot. Emellett mindegyik Apple Store minden leadott régi eszközt ingyenesen visszavesz, azokat utána újrahasznosítják.


A cég szén-dioxid kibocsátása a bevétel arányában

Az Apple 2 milliárd dollárért épít új szerverparkot, amelyet teljes egészében megújuló energiák segítségével fognak működtetni. A társaság egy naperőművet is létrehoz, nemrég pedig kiderült, hogy Maine és Dél-Karolina szövetségi államokban vásárolt 9000 hektár erdőt. Ez akkora terület, mint egész Manhattan vagy mint 27 000 futballpálya. A gyártó az így megszerzett fákból készítené termékei csomagolóanyagait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #102
    :-D
    Magadat rajzolod körbe. Most veszek Apple-t és nálam jobban nem utálja itt senki sem a szocializmust; de ez lényegtelen, nyomasd tovább. ;-)
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.04.30. 19:55:35
  • M2 #101
    Amúgy az Apple tényleg ideális célpont: megtestesít mindent amit utáltok, nem üt vissza és mindenhol ott van. Otthon egy kényelmes fotelből, a monitor előtt pötyögve lehettek virtuális forradalmárok! És legfőképp persze: különbek minden más embernél, akik mind vakok és hülyék.
  • M2 #100
    Szép lassan kirajzolódik az Apple hater-ek csoportja: antikapitalista, antiglobalista kommunisták, akiknek elkeseredésükben (merthogy a rendszerük látványosan megbukott) már csak egy dolog maradt, bízni a világ végében.
  • Papichulo #99
    Nagyon valószínű, hogy kétszáz éven belül össze fog omlani civilizációnk struktúrája.

    Nagyon magas szint, hogy te ilyen intervallumban is tudsz prediktalni. Elvegre a 200 evvel ezelotti joslatok is egytol egyig bejottek. Szakmai kerdes, ezeket kavezaccbol vagy kakastollbol olvasod ki... esetleg megint a Jupiter rakoncatlankodik? :)

    Ajándékot mindig vehetsz, küldöm a címet.

    Kuldd es vard! :)
  • NEXUS6 #98
    Vazze, az nem '12-ben volt?! Lemaradtam valamiről?
    XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.04.29. 23:35:29
  • Tetsuo #97
    Nagyon valószínű, hogy kétszáz éven belül össze fog omlani civilizációnk struktúrája. ;-)
    Európában - szerintem - húsz éven belül gyökeres változás lesz.
    Ajándékot mindig vehetsz, küldöm a címet. ;-)
  • Papichulo #96
    Iden kataklizmalunk vagy csak jovore? Karacsonyra azert keszuljek ajandekokkal? :)
  • Tetsuo #95
    CSAK egy "reset" segíthet már, semmi más. Valami, mindent elsöprő kataklizma, hogy a mára globális társadalom írmagja se maradjon... és ez be is fog következni.
  • UUUU #94
    Csak az Apple hívők hisznek a mesékben. Mindenki más reálisan látja, hogy a reklámszövegük a hűlyítés része és a fele sem igaz műsorba se kapnának ezzel bebocsátást.
  • Papichulo #93
    Ezeknel a kinai cegeknel mi a "magas hozzaadott ertek"? Es mibol gondolod, hogy ezeknel barmennyire is szempont - es eredmeny - a kornyezettudatossag?