Berta Sándor

Ujjlenyomatos fizetési rendszer a Samsungtól

Nem csak okostelefonos fizetési szolgáltatást vezetnek be, hanem biztonsági cégeknek is értékesíteni akarják a technológiát.

Az új szolgáltatást a Samsung SDS fogja üzemeltetni, a felhasználók a tranzakciókat az ujjlenyomatuk segítségével hitelesíthetik. A platform először csak Dél-Koreában lesz elérhető, utána világszerte is. A rendszernek két helyi partnere lesz, a Mobilians és az Inicis. A Samsung előszerződést kötött a Korea Information Certificate Authority (KICA) nevű állami szervezettel, amely lehetővé teszi további biometriai azonosítási ajánlatok alkalmazását.

A Samsung SDS egyik szóvivője kijelentette, hogy a jövőben nem csupán az okostelefonokat készítő hardvergyártókat keresnék meg, hanem biometriai szolgáltatásokat is kínálnának a biztonsági cégeknek. A biometriai megoldásokat igénylő ügyfeleknek különböző üzleti modelleket és eltérő azonosítószolgáltatásokat kínálnának. A dél-koreai társaság által kifejlesztett biometriai azonosítótechnikákat a nemzetközi Allianz Fast IDentity Online (FIDO) tanúsította, a tanúsítás neve “FIDO Ready”. A FIDO Alliance kereken 190 tagja között van a Samsung mellett a Google, a Microsoft, a PayPal és a Visa.

A Samsung szóvivője közölte, hogy már hosszú ideje szeretnék az olyan azonosítási technikákat, mint a jelszavakat és az egyszer használatos kódokat a FIDO által tanúsított módszerekkel kiváltani. A szövetség által támogatott biometriai azonosítások a jövőben szabvánnyá válhatnak. A gyártó következő lépésként létrehozza a globális azonosítóközpontját, amely először az intranetjében végezne teszteket, majd később a partnereit és az ügyfeleit is bevonná a munkába, így mindenki számára elérhető lenne az egységes platform. Az ujjlenyomatok mellett az íriszszkennermintákat és a hangfelismerést is alkalmaznák.

Tavaly decemberben arról írtunk, hogy a Samsung is saját okostelefon-alapú fizetési rendszert szeretne kifejleszteni. A konszern partnere a projektben a Loop Pay lehet, amely korábban már fejlesztett ki hasonló rendszert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!