Berta Sándor

Windows-frissítés miatt veszített a kosárlabdacsapat

Aligha fogják imába foglalni a Windows nevét egy német kosárlabdaklubnál.

A Finke Baskets Paderborn a bennmaradásért küzdött a német másodosztályú kosárlabda-bajnokságban (Pro A) és egy különleges helyzet miatt kiesett. A paderborniak a Niners Chemnitz csapatát fogadták hazai pályán. A helyzet egyszerű volt: ha nyernek, akkor nagy valószínűséggel megmenekülnek a kieséstől. A Windows azonban felülírta az elképzeléseket.

A mérkőzésnek 19 óra 30 perckor kellett volna kezdődnie, azonban az eredményjelző nem működött, így a meccs csak 25 perces csúszással kezdődött el. A probléma csak az, hogy a liga szabályzata alapján legfeljebb 15 perces késés elfogadható. A mérkőzést ugyan lejátszották, a Paderborn nyert is 69:62-re, de a liga közölte, hogy 20:0-s eredménnyel a Chemnitz kapja a 2 pontot és plusz még egy büntetőponttal is sújtották a paderborni csapatot. Mindez azt jelenti, hogy a klub szinte biztosan kiesett a harmadosztályba.

A Finke Baskets Paderborn a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott bejegyzésben azt írta, hogy a csúszás a Windows frissítése miatt következett be. Egy felhasználói hozzászólás alapján az eredményjelző vezérlését végző laptop röviddel a játék kezdete előtt lekapcsolt, majd miután újraindították, frissíteni kezdte a Windows operációs rendszert, a folyamat viszont elhúzódott.

A paderborniak azt állították, hogy létezett tartalékrendszer. Patrick Seidel ügyvezető kijelentette, hogy azért vártak és nem üzemelték be a kézi eredményjelzőt, mert egy Windows-frissítés általában csak 2-3 percig tart, de ezúttal tévedtek. A liga vezetői arra hivatkoztak, hogy a tartalékrendszer nem üzemelt a mérkőzés kezdetekor.

Az utolsó mérkőzést a paderborniak a Cuxhaven BasCats ellen vívják hazai pályán. A Cuxhaven közvetlen vetélytársuk volt a kiesés elleni harcban. Amennyiben az élet nem szólt volna közbe, akkor ez a meccs dönthetett volna arról, hogy melyik csapat esik ki. A 3 pont mínusz miatt viszont gyakorlatilag tét nélküli lett a derbi. A Finke Baskets Paderborn ugyan fellebbezett a döntés ellen, de a klubnak nem sok esélye van a sikerre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #15
    A fejlett nyugati társadalom "szakemberéről" van szó. Egy csapat vagy sportcsarnok rendszergazdája tényleg csimpánz szint, nem több.
  • wraithLord #14
    Látom, a rendszergazda szereti nem kézben tartani a dolgokat (Windowst). Kb. egy csimpánz is képes lett volna kiküszöbölni egy ilyen hibát...
  • mortep #13
    Épp tegnap tapasztaltam a 10-es AblakOS próbaverziójánál sincs másképp. Zsírkirályság!

    Banyek, ezek a Redmondi majmok belehalnának +1 párbeszédablak elkészítésébe? Régebbi Windowsoknál (xp, vista, 7) is csak azt lehetett mondani max, hogy majd 4 óra múlva frissítsen, de leállítani a frissítést nem lehetett. Hab a tortán, hogy sokszor ha otthagytad frissíteni, bekapcsoláskor fogadott az üzenet, hogy bocsesz, még nem végeztem... várjál!
  • gforce9 #12
    megjegyezném a régebbi windowsokban amúgy ez a gomb ott van.
  • gforce9 #11
    És mi lenne, ha esetleg rákérdezne frissítés előtt, hogy baszki, most, ha kikapcsolsz félórát szüttyögök, ha frissítek, akarod vagy nem? Mert általában ez nem gond. De néha gond. Mert épp frissítést telepítő laptopot nem kéne mozgatni, de még ha ssd van benne, akkor se kéne a táskába betenni főni, Jogos kívánság, hogy legyen már ott egy rohadt gomb, hogy most úgy akarom kikapcsolni a gépet hogy nem frissítek, mert sietek.
  • Vol Jin #10
    Mert beállítható, hogy rákérdezzen, ha van új frissítés.
  • Tetsuo #9
    Ez egyre több helyen alap.
  • gforce9 #8
    Miért is?
  • syn7h37ic #7
    Alapból tiltva a frissítés. Miután már párszor a frissítések után lett tetű lassú a rendszer. Az utolsó reinstall óta tiltva, inkább külső programokkal van védve a kártevők ellen a gép. Azóta gyors, nincs se malware, se vírus. Esetleg félévente, de inkább évente egy reinstall, olyan oprendszerrel, amiben már beágyazott a frissítés. (bár win7 esetén az utolsók így is lassúbbak a régebbieknél) Azért az is elég gáz, hogy egy 90Mbites netnél is a frissítések letöltése kurva sokáig eltart, hála a szerver oldal tetűlassúságának.
  • PeeTeR #6
    szerintem torold a hozzaszolasod