MTI

Az Amazon megkapta az engedélyt a csomagszállító drónok tesztelésére

Az amerikai légügyi hatóság (FAA) megadta az engedélyt az Amazon webáruháznak, hogy megkezdje csomagszállító drónjainak tesztelését.

Az FAA kikötései szerint a drónokat kizárólag pilótaengedéllyel rendelkező személyek tesztelhetik, a gépeknek a nappali órákban, 122 méter magasan, vagy annál lejjebb kell repülniük és muszáj az irányítójuk látótávolságán belül maradniuk. A jelenlegi amerikai szabályozás szerint a drónokat tilos kereskedelmi célokra használni. Az amerikai légügyi hatóság azonban most felülvizsgálja az előírásokat, és várhatóan új szabályozást fog kiadni a pilóta nélküli repülőgépek kereskedelmi, illetve rekreációs célokra való használatára vonatkozóan.

Az Amazon még tavaly júliusban kért engedélyt az amerikai hatóságtól a tesztrepülések megkezdéséhez, majd decemberben megpendítette, hogy talán más országokban kezdi meg az Amazon Prime Air nevű szolgáltatás tesztelését. A mostani megállapodás értelmében az internetes áruháznak havi rendszerességgel kell beszámolnia a tesztrepülések eredményeiről és a programmal kapcsolatos egyéb releváns információkról - adta hírül a BBC News. Az Amazonon kívül, amely 2013 decemberében rukkolt elő az új szolgáltatás tervével, egyebek közt a kínai Alibaba, a Google és az UPS csomagküldő szolgálat is saját drónflotta kiépítésén dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Gyakorlatilag ugy kaptak engedelyt, hogy barmit is teszteljenek, az nem lesz kereskedelmi felhasznalasra alkalmas. Ezzel szemben europaban gyogyszer es egyeb fontosabb targyak szallitasara ugy kaptak engedelyt, hogy se pilota, se latotavolsag nincs. Igazabol a rendszer pont azert eletkepes, mert nem ember vezeti a repulo jarmuvet.