Berta Sándor

A Watson tudásával az e-mailek áradata ellen

Az IBM a CeBIT-en mutatta be a Verse nevű levelezőprogramot, amely a mesterséges intelligenciára támaszkodik.

Az e-mailek egyszerre hasznosak és bosszantóak. Az elektronikus postafiókok nagyon gyorsan megtelhetnek és néha átláthatatlanná válik a teljes online levélforgalom. Az amerikai konszern 100 millió dollárt fektetett be a Verse kifejlesztésébe. A szoftver végleges változata heteken belül elkészülhet és az igéretek szerint a közösségi funkciók és az üzenetváltások összekapcsolásával hatékonyabbá teheti a munkát. A felhasználók és a kisebb cégek ingyen használhatják majd az egyszerűsített verzióját.


A Verse gyakorlatilag egy teljes kommunikációs központ lesz, hiszen a levelezőprogram mellett helyet kap benne naptár, online tároló és videochat is. Stefan Pfeiffer, az IBM menedzsere közölte, hogy teljesen új fejlesztési megoldásról van szó, az egyes levelek helyett a személyek vannak kiemelve és nagy figyelmet fordítottak a mobiltelefonos használhatóságra. A munkát megkönnyítheti majd, hogy a felhasználó egy e-mail elküldésekor megadhatja, hogy mennyire gyorsan van szüksége válaszra. Egyes személyekre és dokumentumokra is lehetőség lesz rákeresni, valamint kiszűrhetővé válnak a fontos üzenetek. A Verse ezenkívül elemezni fogja a kommunikációt, például hogy mely személyekkel mennyire gyakori a kapcsolat.

Pfeiffer elmondta, hogy a szűrés csak az első lépés. A fejlesztők azon dolgoznak, hogy a program megfelelő válaszokat javasoljon a gyakran felmerülő kérdésekre. Egy megbeszélés szervezése esetén a Verse a naptárban össze tudja hasonlítani több munkatárs szabad konferencia-időpontjait és kidobja a mindenkinek megfelelő időszakokat.

A Watson segítségével korábban kutattak divattrendeket, tavaly elérhetővé váltak rá az első kompatibilis alkalmazások és a szuperszámítógép már új ételeket is kreált, emellett japánul tanul. Az e-mailek komoly stresszt okoznak, így a Verse komoly segítséget jelenthet, ha beválik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!