Berta Sándor

Cortana - Android és iOS-kompatibilis is lesz az új verzió

A Microsoft digitális személyi asszisztense a jövőben magától is gyűjthet információkat és tanácsokat adhat a felhasználóknak.

A redmondi konszern Einstein projektnév alatt készíti a Cortana továbbfejlesztett változatát, amely immár az Android és az iOS operációs rendszerekre is elérhető lesz. Mindez komoly előrelépést jelenthet, hiszen a digitális személyi asszisztens jelenleg csak a Windows Phone 8.1 operációs rendszeren és a Microsoft Band karkötőn keresztül érhető el, valamint a Windows 10-be is integrálják.

Az Einstein projekt alapvetően a mesterséges intelligenciával foglalkozik. Eric Horvitz, a Microsoft kutatórészlegének vezetője elmondta, hogy az e-maileket olvasó és megértő új technológiájuk központi szerepet fog játszani a Cortana következő verziójában, amelynek a megjelenését őszre tervezik. A program a jövőben képes lesz automatikusan átvizsgálni az e-maileket például járatfoglalási információk után, s a felhasználót - az aktuális tartózkodási helye és a közlekedési helyzet alapján - tájékoztatja majd arról, hogy mikor kell elindulnia a repülőtérre.

A korábbi tervek között szerepelt, hogy a televíziós tartalmakkal kapcsolatos információkat integrálnak a rendszerbe, emellett 2014 novemberében az is kiderült, hogy a digitális személyi asszisztens több platformra is jöhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tinman #7
  Mi f? Senki nem ismeri a Halo-t?
 • Elemir #6
  azt ne mond, hogy csak a Cortana miatt...
 • RAZOR27 #5
  ÉÉÉÉS eltűnt az egyetlen ok amiért win phonet vennék :D
 • Inquisitor #4
  "A redmondi konszern Einstein projektnév alatt készíti a Cortana továbbfejlesztett változatát, ..."
  Valaki nagy Gateway rajongó lehet a névadók közül? :D
 • Jakuza1 #3
  Ja es ezert van a nevben is a CRT :)
 • Jakuza1 #2
  Mert a keszitok az analog kijelzokon nottek fel es belejuk egett a valtott soros megjelenitokbol kiaramlo katodsugarzas. :)
 • Sir Cryalot #1
  ...tudnám minek kell erőltetni a scanlineokat ebben is mint a mass effectes "videó üzenetekben" , annyira de annyira "lame".