Gyurkity Péter

HTC: itt a Desire 626

A középkategóriás megoldást bemutató gyártó ismét nyereséges, így bizakodóak az idei évet illetően.

A HTC az év elején rántotta le a leplet újabb belépő szintű megoldásáról, amelyet nyilván a vékonyabb pénztárcával rendelkező vásárlóknak szántak. Ezt most egy középkategóriás fejlesztés követi, amely leginkább a Moto G ellenében indulhat versenybe.

A Desire 626 ugyanis egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely a 720 x 1280 pixel felbontást támogatja, ezt pedig egy 64 bites architektúrára épülő négymagos Snapdragon 410 egészíti ki, 1 GB RAM, egy 16 GB-os, de tovább bővíthető belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2000 mAh-s akkumulátor kíséretében, választható DotView tokkal. Az ár Tajvanon 189 dollárnak felel meg, ezt egy Kínának szánt változat kíséri, bár azt még nem tudjuk, hogy Észak-Amerika és Európa mikor és milyen feltételekkel kerül majd sorra.


Mindenképpen jó hír a korábban sok gonddal küszködő gyártó számára, hogy immár sorrendben a harmadik negyedévben sikerült némi profitot felmutatniuk, ami még az elemzőket is némileg váratlanul érte. Az év végi jelentésükből kiderül, hogy az egy évvel korábbi 1,37 milliárd dolláros bevételt sikerült egészen 1,52 milliárd dollárra feltornászniuk, és bár azt nem árulták el, hogy az értékesített okostelefonok száma miként alakult, némi profitra ismét szert tettek. Idén nyilván az M9 számíthat a legnagyobb érdeklődésre, de a fent említett olcsóbb készülékek szerepét sem becsülhetjük le.

A HTC idén az első negyedévben romló eredményre számít, az egész évet illetően azonban bizakodóak, itt az okostelefonok mellett immár egyéb termékekre is támaszkodnának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!