Berta Sándor

A cégek is ingyen frissíthetnek a Windows 10-re

A Microsoft egyik illetékese azt mondta, hogy a kis és a közepes vállalatok is élhetnek majd a lehetőséggel.

Mint ismeretes, a Windows 10 az operációs rendszer 7-es, 8-as, illetve 8.1-es verzióját jelenleg használók számára ingyenes frissítés lesz, ez az ajánlat azonban csak a megjelenést követő egy évben lesz elérhető. Az időben váltók az első évet követően is ingyen élvezhetik majd a folyamatos frissítéseket és javításokat. Oliver Gürtler, a Microsoft régiós Windows részlegének vezetője megerősítette, hogy az egy éven át tartó ingyenes frissítési lehetőség a Windows Phone 8.1-et használók és a társaságok számára is elérhető lesz. Az egyetlen követelmény, hogy az adott kis- és közepes vállalkozásoknak rendelkezniük kell a megfelelő, dobozos vagy OEM- licenccel.

A menedzser azt is megerősítette, hogy a frissítések a váltás után is ingyenesen hozzáférhetők lesznek, igaz, csak addig, amíg a Microsoft az adott eszköz hardverét hivatalosan támogatja. Ráadásul a Windows 10 majdnem minden régi alkalmazást is támogatni fog. A konstrukció így még vonzóbb lehet a cégeknek. Az OEM-gyártóknak továbbra is kell majd licencdíjakat fizetniük azon készülékek után, amire a Windows 10-et előre feltelepítették. Ugyanakkor a 8 hüvelykesnél kisebb képernyővel felszerelt eszközök esetében a Microsoft továbbra is a Windows 8.1 Binggel ellátott változatát ajánlja a partnereinek.

Gürtler cáfolta azokat a híreket, hogy a Windows RT, illetve az azt használó termékek támogatását leállítanák. Az, hogy ezzel kapcsolatban még nem nyilatkoztak, nem jelenti azt, hogy az RT-generáció meghalt a számukra. Az esetleg bevezetendő előfizetési modellről azt mondta, hogy egyelőre nem árulják el, hogy lesz-e ilyen vagy sem. A Windows 10 technikai előzetesét eddig közel 3 millió eszközre telepítették fel. "Ez már majdnem nyílt forráskód" - jegyezte meg Gürtler. Az új operációs rendszer fejlesztésekor igyekeztek a felhasználókat és a kéréseiket a középpontba állítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Persze, mert minden páratlanadik windows a jó, tehát a microsoft ezzel a lépéssel azt jelzi, hogy ez se lesz jó.

    A blackberrynél is asszem a 8 után jött a 10 ami elsőre jónak tűnt (a win10 is elsőre jónak tűnik) lehet hogy a történelem ismétli önmagát?

    Persze annyi különbég van, hogy a windowsnak pcn még nincs a linuxon kívül igazi alternatívája, csak annyi változott, hogy a pcknek lettek bizonyos dolgokra alternatívája, és tableten nem az igazi a windows (igaz az android sem, az ipad meg drága)
  • Vol Jin #1
    Kimarad a 9...