SG.hu

Két év alatt majdnem duplázott az OKI

A japán nyomtatógyártó termékportfóliója lyukainak betömésével próbál még nagyobb magyarországi részesedésre szert tenni.

Az OKI próbál növekedni minden kategóriában, még a mátrixnyomtatók területén is, összességében 2014-ben várhatóan minimálisan túlteljesítik a 2013-mas darabszámokat. Árbevételben azonban egyértelmű a növekedés, az euróban harmadával megugró összeg a magasabb kategóriás modellek eladásainak köszönhető. A sikerért döntően a színes kategória és a kellékanyagok eladásai felelnek, utóbbi 2011-től számolva majdnem megduplázódott.


"A jövőben leginkább a menedzselt nyomtatási szolgáltatások és kellékanyag-eladások terén próbálunk fejlődni, továbbá megpróbáljuk jobban elterjeszteni a magyar piacon a lapköltség-alapú elszámolást. A 2015-ös cél 10-15 százalék növekedés, a közbeszerzések során minél több tender elnyerése és a grafikai nyomtatók értékesítésének kiépítése, illetve bővítése." - mondta Tamás Loránd, az OKI regionális pénzügyi vezetője a cég évindító sajtótájékoztatóján.

A termékek külalakján sok változás nincs, olyan apróságok vannak csak, hogy például sötétebb lett a papírkiadó tálca, de belül akadnak változások. Leginkább a fekete-fehér irodai nyomtatóknál újítottak: kínálatukból eddig hiányzott a percenkénti 40-47 lap közötti kategória, melyet most pótoltak. Összesen hat új modellel jelentkeztek, három mono és három multifunkciós készülékkel, melyekről Szabó Zsolt menedzser az alacsony energiafogyasztást (Energy Star 2.0 és Blue Angel tanúsítvány) és a három éves garanciát emelte ki.


Újdonság két modellben a 7 collos színes LCD érintőkijelző megjelenése illetve a vezeték nélküli csatlakozás lehetősége. "A kis munkacsoportos szegmensbe is szeretnénk betörni, 45 lapos kategóriába tartozó termékeink minden földi jóval fel vannak szerelve, amire egy kisebb irodának szüksége lehet. Ez a kategória kb. 3000 darabos piacot jelent egy évben, tehát van növekedési lehetőségünk." Hálózati csatlakozás terén Gigabitre váltottak, memóriában 512 MB-ra bővítettek, továbbá bevezették a csendes üzemmód választásának lehetőségét, ami halkabb, de lassabb is.


Megjelent egy biztonsági opció: ha valaki nem akarja, hogy a közös nyomtatóra küldött anyagát más is elolvassa, akkor megteheti, hogy annak nyomtatása csak egy kód beütése után kezdődjön meg, azaz más nem láthatja a bizalmas dokumentumokat. Az új nyomtatók mindegyike kompatibilis az Apple AirPrint, illetve a Google Cloud Print szolgáltatásával, így közvetlen csatlakozás nélkül, távolról is elküldhetjük a nyomtatási feladatokat a készülékekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!