Gyurkity Péter

Kiszivárgott a ZTE Blade S6

A kínai gyártó egy újabb, nemzetközi forgalomba szánt prémium kategóriás telefonon dolgozik.

December közepén még a ZTE Q7 kapcsán számoltunk be a gyártó háza táján történt fejleményekről, most pedig egy újabb készüléket dobhatnak hamarosan piacra, ezúttal Blade S6 néven. A hardveres jellemzők terén nincs miért szégyenkezniük, ám az eltérő márkanév arra utal, hogy utóbbi megoldást kifejezetten a nemzetközi piacra szánják.

A most kiszivárgott képek és egyéb információk alapján a Blade S6 némileg kisebb az őt közvetlenül megelőző csúcskategóriás példánynál, hiszen egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott. Az érintőképernyő által támogatott felbontás egyelőre nem ismert, ám az már biztos, hogy a 4G-elérés megtalálható lesz a készüléken, a kinézet terén pedig szinte semmilyen eltérést nem látni a Q7 külalakjához képest. Néhány hardveres különbséget azért már idejekorán felfedeztek, ezek közé tartozik a hátoldali kamerát kiegészíteni hivatott dual helyetti single LED flash, valamint az előlapon elhelyezkedő érzékelők pozicionálása.


A ZTE a Blade család keretein belül korábban már több eltérő példányt is piacra dobott a nemzetközi piacon, ezért most is arra számíthatunk, hogy ez a készülék szintén a Kínán kívüli régiókban jelenik majd meg. Akár a Q7 nemzetközi forgalomba szánt példányaként is felfoghatjuk az S6-ot, bár a kisebb kijelző azért azt jelzi, hogy nem pontos másolatról van szó – ez talán azzal is magyarázható, hogy a Q7 túlságosan hasonlít az iPhone 6-ra, ami miatt a cég akár bajba is kerülhet, különösen Európában és Észak-Amerikában.

A Blade S6 mindenesetre január 29-én jelenhet meg, a hivatalos árat akkor ismertetik majd a nagyközönséggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!