SG.hu

A világ leggyorsabb SSD-je a Kingstontól

A HyperX, a Kingston leánycége a Las Vegasban megrendezett International Consumer Electronics Show (CES) kiállításon jelentette be a HyperX Predator PCIe SSD megjelenését. A februártól elérhető új meghajtó a HyperX által kínált eddigi legnagyobb teljesítményű, csúcskategóriás SSD.

A cég közleménye szerint a HyperX Predator PCIe a SATA-alapú SSD-meghajtóknál gyorsabb, második generációs x4-es csatolófelülete akár 1400 MB/s olvasási és 1000 MB/s írási sebességet nyújt, ami több alkalmazás egyidejű futtatása esetén rendkívül rövid válaszidőt, valamint nagyobb átlagos rendszerteljesítményt tesz lehetővé. A meghajtó a Marvell 88SS9293 vezérlő technológiájára épül, továbbá az M.2 méretnek köszönhetően kompatibilis bármely következő generációs platform M.2 PCIe-bővítőhelyével.

Az SSD félmagasságú és félhosszúságú (HHHL) adapterrel rendelkező változata számos olyan alaplappal használható, amely nem rendelkezik M.2 bővítőhellyel, mivel bármelyik szabványos PCI Express-bővítőhelyre behelyezhető. A HHHL adapterhez normál és kisméretű keret is jár, így vékony kialakítású asztali számítógépekbe is beszerelhető. Az új meghajtó 240 GB, 480 GB és 960 GB kapacitású változatokban lesz elérhető, utóbbi megjelenése az első vagy a második negyedév során várható.


„Az asztali gépek megszállott felhasználói és az adatközpontokat üzemeltető ügyfelek egyaránt át szeretnék törni a SATA jelentette 6 Gb/s-os teljesítménykorlátot. A Marvell négysávos PCIe SSD-vezérlője villámgyors, következő generációs SSD-teljesítményt biztosít számukra. Örömünkre szolgál, hogy a HyperX csapatával együttműködve a korábbinál magasabb sávszélességet és átviteli sebességet nyújthatunk az ügyfélrendszerek és a tárolási teljesítmény maximális kihasználását célzó adatközpont-üzemeltetők számára” – nyilatkozta Mike Chen, a Marvell tárolási üzletágának termékmarketingért felelős igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #3
    Azért átlag felhasználónak az a 128Gb/55 000Ft ár kicsit húzós szerintem. (Ennyibe kerül gyorskeresés alapján a legolcsóbb PCIe SSD meghajtó)
  • Cat #2
    "meghajtóként fog megjelenni, és bootolni is lehet róla"
    Persze.
  • caprocorno #1
    Lehet, hogy csak én vagyok bizonytalan, vagy csak korán van, de akkor ha ezt betolom a PCI Express-bővítőhelyre, akkor meghajtóként fog megjelenni, és bootolni is lehet róla, akár oprendszert is telepíthetek rá, és akár HDD sem kell a gépbe, vagy csak adat tárolásra használható?