Szekeres Viktor

Végre lesz Magyarországon is Netflix?

Úgy tűnik, hogy tényleg betör Magyarországra a Netflix stream szolgáltató.

A Webisztán blog bukkant arra az információra egy külföldi oldalon, hogy a Netflix magyar nyelvű alkalmazottat keres, aki ért a tartalmak lokalizálásához, vagyis vélhetően fordítással kellene foglalkoznia. A Netflix jelenleg egy, az HBO-nál is több előfizetővel rendelkező streamszolgáltatás, afféle online videótéka, mely már nem csak filmek és sorozatok vásárlásával, majd havi előfizetések értékesítésével szerzi bevételeit, hanem olyan saját sorozatokat is készít, mint a Kártyavár (House of Cards), az Orange Is The New Black vagy a Hemlock Grove.

Aki követte a Netflixszel kapcsolatos híreket, az tudja, hogy a szolgáltató Amerika után az Egyesült Királyságban és Írországban, Hollandiában, Svédországban, Norvégiában és Dániában is megvetette a lábát, és már azt is tudni, hogy tovább nyugat-európai országokban tervez terjeszkedni, például Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Belgiumban. Az álláshirdetésből természetesen nem következtethetünk biztosan arra, hogy itthon is lesz Netflix, de mindenképp reménysugarat jelent számunkra (és fenyegetést elég sok kábelcsatorna számára), hogy 2-3 éven belül itthon is előfizethetünk a havi szolgáltatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #6
    Stream-hez állandó net kell. Most pl. fogtam magam és letöltöttem a Person of Interest első évadját, rátettem pendrive-ra amit a tabletemhez csatlakoztathatok. Innentől kezdve akkor nézem meg amikor akarom és ott ahol akarom, teljesen mindegy ha közben 80-szor szakad meg az internet vagy éppen a wifi jel ha kényelmesen az ágyamban fekve szeretném nézni. Nem rossz dolog a netflix de szerintem több megkötéssel jár arról nem is beszélve, hogy akkor milyen módon lehet rajta nézni a filmeket vagy sorozotakot. Pl. én ragaszkodom a felirathoz és az eredeti nyelvhez.
  • kalapos01 #5
    Már nem azért, de nem sokkal egyszerűbb ráklikkelni valamire, mint letölteni? Sokkal egyszerűbbek is vannak. Olcsóbbak nem biztos.
  • TokraFan #4
    Nyilván nem az...
  • Narxis #3
    Torrentezésnél kényelmesebb dolog nincs. Az, hogy legális-e egy másik téma.
  • Merwenus #2
    "2-3 éven belül itthon is előfizethetünk a havi szolgáltatásra"

    Addig marad a NAS+Torrent+XBMC kombó ... nonsense, hogy fizetne az ember valamiért, de nem teheti meg, mert nincs hova tömni a pénzét, és kénytelen torrentezni...
  • KRTuning #1
    A jelenlegi szánalmas tartalom és szolgáltatás mellett megkockáztatnám hogy egész kábelcsatorna szolgáltatóra is fenyegetést jelent... és még a végén be is tiltják.