MTI

Budapesten csaltak bankkártyákkal bolgárok

Bankkártyacsaló bolgárokra csapott le a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

A négy férfi 69 bankkártya adatait és PIN-kódját szerezte meg, és a segítségükkel bűntársaik több millió forintot kíséreltek meg felvenni külföldi ATM-ekből. A rendőrök először november 15-én fogtak el két bolgár férfit, aki egy budapesti bankjegykiadó automatára adatszerző eszközt szerelt. Ezzel a módszerrel 57 ügyfél bankkártya adatait és PIN-kódját szerezték meg. Hasonló eszközöket használt a november 29-én, illetve 30-án tetten ért két másik bolgár férfi: ők legalább tizenkétszer követtek el a fővárosban és vidéken hasonló bűncselekményt.

Az így megszerzett bankkártyaadatok felhasználásával még ismeretlen társaik Malajziában, az Egyesült Államokban és Peruban több mint 3,5 millió forint értékben kíséreltek meg készpénzt felvenni. A pontos kárérték megállapítása még folyamatban van. Az adatszerző eszközöket a rendőrök lefoglalták, a gyanúsítottak ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - közölte az ORFK.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!