Berta Sándor

Leghamarabb jövő nyáron érkezhet a Windows 10

Új információk szivárogtak ki az operációs rendszer bevezetésével kapcsolatban.

Kevin Turner, a redmondi konszern szoftverügyekért felelős vezetője a Credit Suisse Technology Conference nevű rendezvény keretében azt mondta, hogy a Windows 10 leghamarabb 2015 nyár végén vagy ősz elején érkezhet. Mindez egyezik azzal, amit Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerekért felelős vezetője nyilatkozott még szeptember végén.

Turner közölte azt is, hogy 2015 tavaszán további információkat fognak megosztani a Windows 10 funkcióival kapcsolatban. A menedzser hozzátette, hogy emellett jövő nyár elején megjelenhet a Windows 10 előzetes fejlesztői verziója, amit először alighanem az április utolsó hetében rendezendő BUILD fejlesztői konferencián mutatnak majd be. Ezzel a kiadással kapcsolatban ugyanakkor egyelőre semmit sem lehet tudni.

A bejelentés különösen azután meglepő, hogy ismertté vált a vállalat új stratégiája, amelynek az a lényege, hogy havonta vagy akár gyakrabban frissítésekkel látja el a Windows 10 iránt érdeklődő tesztelőket. Mary Jo Foley szakíró úgy vélte, hogy semmi szükség nem lenne egy külön fejlesztői változat kiadására. A Microsoft október elején jelentette be a Windows 10 operációs rendszert, majd november közepén Satya Nadella vezérigazgató kijelentette: "A Windows 10 nemcsak egy új verzió, hanem egy új generáció kezdete. A digitális átalakulást az alkalmazások viszik előre, s a Microsoft ezek megalkotásához megfelelő eszközöket kínál. Platformszolgáltatók vagyunk".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!