Berta Sándor

Ausztráliában teszteli internetes légballonjait a Google

A vállalat 20 ballon segítségével próbálná ki a Loop projekt keretében megvalósítandó koncepciót.

A kiszivárgott hírek alapján a tesztekre Ausztráliában, Queensland nyugati részén kerül majd sor. Korábban két hasonló teszt volt az Amerikai Egyesült Államokban és Új-Zélandon. Queensland hatalmas területen fekszik, de csupán 4,69 millióan lakják. Az emberek többsége Brisbane városában és más tenger melletti településeken él, így a Google nyugodt körülmények között, lakott területektől távol tesztelheti a ballonokat.

A webes konszern először működik majd együtt a tesztek során egy magán távközlési társasággal, amely a Telstra. Ausztráliában ez a cég a legnagyobb internetszolgáltató. A 20 légballon, amelyek WLAN-eléréseket fognak biztosítani, folyamatosan összeköttetésben lesznek a földi állomásokkal.


A The Verge azt írta, hogy az eddigi kísérletek során számos probléma volt. Az Amerikai Egyesült Államokban egy alacsonyan repülő légballon nekiment egy vezetéknek, ami teljes mértékben megbénította egy közeli település energiaellátását. Új-Zélandon pedig a szél okozott problémákat: egy ballon a tengerbe zuhant és ennek a hatóságok nem örültek. A ballont először - tévesen - lezuhant repülőgépként azonosították.

Az első kísérletekre még Brazíliában került sor, ahol egy helyi iskolát kötöttek rá a világhálóra. A Google azt akarta demonstrálni, hogy a Loon projekt elképzelése a valóságban is működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!