Berta Sándor

A vállalati szféra felé fordulhat az Apple

A kaliforniai vállalat új területeken jelenne meg, elsősorban üzleti ügyfeleket szerezne.

Bennfentesektől kiszivárgott információk alapján az Apple még soha nem foglalkozott ennyire agresszív módon a vállalatokkal, mint most. A társaság azt reméli, hogy így sikerül biztosítani a további növekedést. Az óriáscég olyan ügyfeleket szeretne megnyerni, mint a Citigroup. Az Apple már toborzott egy különleges csapatot, amelyek a lehetséges ügyfeleket keresik meg és számos olyan társasággal dolgozik együtt, amelyek a szoftverfejlesztésre összpontosítanak, ilyen például a Hewlett-Packard, a Dell, az Oracle és az SAP.

Az Apple szorosan együtt dolgozik számos olyan startup, például a ServiceMax és a PlanGrid fejlesztőivel, amelyek céges ügyfeleknek készítenek alkalmazásokat. A PlanGrid építőipari vállalkozásoknak, míg a ServiceMax szerviztechnikusoknak kínálja a termékeit, utóbbi ügyfelei között van a Procter&Gamble és a Dupont is. A ServiceMax egyik új ügyfele rendszerint több ezer iPhone és iPad készüléket szokott rendelni. A két társaság mellett a kaliforniai konszern más mobil szoftverek készítőivel is egyeztetett már, de ezzel kapcsolatban eddig nem szivárogtak ki részletek.

Az Apple új stratégiájára már a július közepén az IBM-mel kötött együttműködési megállapodás rávilágított. A szerződés keretében az IBM cégeknek szánt applikációkat gyárt az Apple iPhone okostelefonjaira és iPad táblagépeire. A két vállalat az iOS-re fejlesztett üzleti szoftverekkel törne be a kereskedelmi, egészségügyi és más szakterületekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!