Berta Sándor

Új funkciókkal bővülhetnek a fülhallgatók

A jövőben a fülhallgatókat nemcsak zenehallgatáshoz lehet majd használni.

Elemzők úgy vélik, hogy a viselhető termékek, például az okosórák piaca hamarosan növekedni fog, ugyanakkor sokkal nagyobb potenciál rejlik a fülhallgatókban, ezért nem lenne szabad lebecsülni a bennük rejlő lehetőségeket. A fülhallgatók a jövőben számos funkcióval egészülhetnek ki, például akár az egészségi állapot ellenőrzésére is felhasználhatók. Futás közben például nem zenét játszanának le, hanem mérnék a szívritmust és közölnék, ha célszerű lenne pihenőt tartani. Az eszközök több célra való felhasználása mellett szól, hogy így a sportolóknak nem kellene további kütyüket magukkal cipelniük.

A technológia az idősek számára is hasznos lehet, mivel a fülhallgatók könnyen integrálhatók a hallókészülékekbe és ezáltal az egészségi állapot diszkréten ellenőrizhető. Lehetővé válhat, hogy a különböző alkalmazások hangban információkat osszanak meg a felhasználókkal. Az emberek így értesülhetnének az új akciós ajánlatokról, amint belépnek egy áruházba vagy gyorsan megtudhatják, ha megjelent a kedvenc együttesük új CD-je. Jelenleg még nem sok különleges fülhallgató kapható, amik igen, azok is drágák. Némi időre lesz szükség, amíg a több funkciót is támogató fülhallgatók elterjednek és ezzel párhuzamosan olcsóbbak is lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Moha Mahnian #7
    A Samsung Champ mobilomhoz kaptam egy fülbevaló dugót. Ahol szétágazik a kábel a két fül felé, van egy kis bigyusz, az a mikrofon, és van rajta egy gomb, azzal lehet felvenni a telefont, ha hívnak. A múltkor zenehallgatás közben kíváncsiságból megnyomtam, mi lesz, erre felhívta a páromat... Felteszem, a napló utolsó számát hívta...

    Amúgy nem értem, mit kell ezen fejleszteni a fülhallgatón? (Most nem a zene minőségéről beszélek!) Az lejátszik mindent, amit ráküldenek (és belefér a frekvenciatartományába)! A cikkben leírt spéci dolgokat a pulzusmérés kivételével gond nélkül meg lehetne oldani, ez csak szoftveres probléma!
  • Molnibalage #6
    Egyetértek, 10-12k alatt normális hangzású fülhallgatót nem kapni. Az meg külön kedvesség, hogy minőségi és hangerőszabályzós fülest meg basznak emberi áron kiadni, mert már akkor mást is csapnak hozzá. A sima Sennheiser jó füles 10k táján van a hangerőszabályzós meg már egyben mikrofonos és van még rajta egy extra zenemegállító gomb amivel a telefont is fel lehet venni asszem. Az meg már 23k. Pofátlanság határa.
  • CairoJack #5
    Tiszte hülyeség az egész. Főleg, hogy a fülhallgatók 99,9%-a még az alapfunkcióját sem képes ellátni, miszerint élvezhető minőségben adja vissza az adott zenét. Ahhoz minimum egy igen drága füles kell. Pedig nem vagyok egy vájtfülű hi-fi bolond, és csak MP3-at hallgatok, ami igazából még csak nem is minőségi zenei formátum, de a fülesek nagy része még erre is teljesen alkalmatlan.
  • RAZOR27 #4
    "Az emberek így értesülhetnének az új akciós ajánlatokról, amint belépnek egy áruházba vagy gyorsan megtudhatják, ha megjelent a kedvenc együttesük új CD-je" aha, na ez az amit soha nem akarok majd átélni...
    Utoljára szerkesztette: RAZOR27, 2014.10.26. 20:50:57
  • culas25hc #3
    Komolyan mondom, nem értem mi ez a futás közbeni pulzus mérés őrület.
    Én elég sokat járok futni, heti 2-3 alkalommal legalább, érzem hogy egyre jobb vagyok, 5-6 kilót fogytam a nyáron, jövőre valami félmaratonon is részt akarok majd venni. De egyetlen alkalommal nem használtam okosórát meg pulzusmérő alkalmazást. Egyszer az endomondo alkalmazással lemértem a szokásos távot, azóta már csak időt mérek.

    Ehhez képest rengeteg embert látok, akik futás közben is nyomogatják a telefonjukat, gondolom mindenféle statisztikákat néznek, meg pulzust, meg fb értesítést, és egyszerűen képtelenek átérezni, hogy milyen jó egy rohangálós hét után kimenni a természetbe futni. Nem is kell mondanom, ezek az emberek inkább csak bohóckodni járnak ki, nem futni.
    Amúgy totál bírom a technikát, nekem egész héten a számítógépet kell bámulnom, a vonaton meg eleget nyomkodom az okostelefonom, de ha elmegyek az erdőbe futni, akkor semmilyen kommunikációs eszközt nem akarok magammal vinni, egyszerűen elrontja az egészet...
  • MANOWAR #2
    yes, for example.... :)
  • nandorb #1
    Soo much stupidity to this world makes us stupid...