Berta Sándor

2019-ig 100 millió okosórát adnak majd el

A nagy médianyilvánosság pörgetni fogja a piacot, de a nagy fejlesztési igény miatt az ár még sok évig magas marad. A Juniper Research arra számít, hogy a következő öt esztendőben világszerte elterjedhetnek a készülékek.

A piackutató cég arra számít, hogy a különböző gyártók 2019-ig globálisan több mint 100 millió okosórát értékesíthetnek. A nagy médianyilvánosságot kapott bejelentések - például az Apple Watch bemutatása - oda vezet, hogy az intelligens karórák mindenkihez eljuthatnak majd. A Juniper álláspontja alapján az új funkciók és az egyre nagyobb tudás egyre vonzóbbá teszik majd ezeket az eszközöket.

A felhasználók okosórákkal szemben támasztott elvárásai elsősorban a Google, az Apple, az LG és más konszernek csúcstechnikás modelljei, valamint a hagyományos óragyártók, például a TAG Heuer készülékei miatt nőhetnek majd meg. Mindez azt eredményezheti, hogy a kisebb cégek is kénytelenek lesznek innovatív megoldásokkal jelentkezni, azért, hogy továbbra is megmaradhassanak a piacon. A GPS és az NFC is alapkövetelménnyé válnak ezeknél a termékeknél. A nagy társaságok pozíciója és az innovációk emellett oda vezethetnek, hogy az okosórák átlagára a következő öt évben is magas marad. Az átlagár csupán 2020 után csökkenhet le 200 dollár alá.

Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője befektetőknek szóló tanácsadásában azt írta, hogy 2015-ben mintegy 10 millió Apple Watch okosórát értékesíthetnek majd, méghozzá 500 dolláros átlagáron. Ugyanakkor Steve Brown, az Intel egyik vezetője szerint az okosóráknál és más viselhető termékeknél nem a különböző funkciók, hanem a kompatibilitás lesz a legfontosabb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #7
    Jah, elképzelem ahogy androidos okosórával rendelem az önvezető okosautót pár év múlva.
  • wraithLord #6
    "2019-ig 100 millió okosórát adnak majd el"

    De nem nekem. :D

    (Mármint 1-et a százmillióból.)
  • MasterMason #5
    Most aztán mindenki Knight Rider lesz hamarosan. :P
  • Armagedown #4
    Most komolyan, mire jó az okosóra?
    Azon kívül hogy egyesek szerint ez az egyetlen ékszer, amit egy férfiember viselhet?:))
  • mkfdd #3
    Az okos mandzsettagomb mikorra várható?
  • Co1e #2
    előbb utóbb lesznek ilyen jók. Csak nem 3 év múlva :D
  • CairoJack #1
    Én teljesen szkeptikus vagyok. Szerintem ezt inkább a gyártók erőltetik, mintsem, hogy tényleges tömeges igény legyen rá. Plusz egy kütyü, plusz profit. Aztán lehet tévedek. Nekem igen magas igényeim lennének egy ilyen órával szemben. Legalább annyira masszív legyen, mint egy G-shock, természetesen legalább annyira vízálló, legalább 1 hetet elmenjen egy töltéssel, és önállóan is működjön. Itt nem azt értem, hogy telefonálni vagy netezni vagy navigálni lehessen vele, de olyan alap funkciók, hogy naptár, stopper, ébresztés, telefonkönyv, jegyzetfüzet, határidőnapló, az működjön telefon nélkül is. És persze nézzen ki dögösen. Példának okáért a képen látható 3. óra baromira tetszik. Ha azt megcsinálnák a fent említett paraméterekkel, és mondjuk tényleg 200 dollcsi (Kis hazánkban 50-60K) alatt lenne, akkor megvenném. Addig viszont fölösleges számomra.