Berta Sándor

Jövőre 10 millió Apple Watch találhat gazdára

A kaliforniai óriáscég készüléke komoly lendületet adhat az okosórák piacának.

Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője befektetőknek szóló tanácsadásában azt írta, hogy 2015-ben mintegy 10 millió Apple Watch okosórát értékesíthetnek majd, méghozzá 500 dolláros átlagáron. A szakember konzervatívnak nevezte a bevezető évre szóló előrejelzését. Munster többek között kijelentette, hogy az Apple Watch fényévekkel megelőzi a többi okosórát, de a felhasználókat eleinte csak csekély mértékben érdekelheti az új termék. Mindez egészen addig így maradhat, amíg a fejlesztők el nem kezdenek hasznos alkalmazásokat készíteni az eszközhöz.

Amennyiben Munster prognózisa helyes, akkor az Apple jövőre 5 milliárd dolláros bevételt könyvelhet el a Watch értékesítéséből. Ez az összeg a várt éves bevétel kb. 3 százaléka lenne. A Piper Jaffray 386 olyan Apple-ügyfelet kérdezett meg, akik szeptember 19-én azért álltak sorba, hogy egy iPhone 6 készüléket vásároljanak. A megkérdezettek 34 százaléka mondta azt, hogy valószínűleg beszerezne egy Apple Watch okosórát is. A fennmaradó 66 százaléknak nem voltak konkrét tervei ilyen eszköz vásárlásával kapcsolatban.

Visszafogott előrejelzése ellenére Munster arra számít, hogy a szeptember 9-én bemutatott termék jövőre fontos szereplő lehet a piacon. A piaci elemzők úgy hiszik, hogy napjainkig kevesebb, mint 3 millió okosórát adtak el, ezért az új készülék komoly változásokat hozhat. A globális divatóra-piac 62 milliárd dolláros iparág, és 1,2 milliárd órát adnak el évente, ebből szakítanak ki egy kis részt az Apple. A kaliforniai konszern a jövőben elsősorban a 300 és 1000 dollár közötti árkategóriában játszhat majd fontos szerepet. Az Apple Watch okosórát 2015 elejétől lehet majd megvásárolni, a bevezető ára 349 dollár lesz és nemrég ismertté váltak a specifikációi is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    Nem hiszek ennek a sikerében. Ha 5 milliót eladnak, akkor én csodálkozni fogok.