Berta Sándor

Két céggé válik szét a HP

Különválasztják a PC- és a nyomtatóüzletágat a IT-infrastruktúrákkal kapcsolatos, valamint a szoftver- és a szolgáltatási részlegektől.

A The Wall Street Journal értesülései alapján az IT-konszern a jövőben két társaság formájában működhet tovább. A hírt később megerősítette a HP is. A HP Inc. vállalatba kerülhet a PC- és a nyomtatórészleg, ezt vezetheti vezérigazgatóként Dion Weisler. Az IT-infrastruktúrákkal kapcsolatos, valamint a szoftver- és a szolgáltatási részlegek maradnak a Hewlett-Packard Enterprise cégnél, amit az eddigi vezérigazgató, Meg Whitman, valamint Pat Russo elnök vezetnek majd. A módosítások után a részvényesek mindkét vállalat értékpapírjait megkapják.

Meg Whitman kijelentette, ha a HP az új formában fog működni akkor sokkal jobban érvényesülhet majd a piacon, jobban támogathatják az ügyfeleiket és a partnereiket, s a részvényeseiknek is maximális értéket szállíthatnak. A tranzakciót 2015 októberig zárják le, az üzlettel a Goldman Sachs munkatársait bízták meg.

Érdekesség, hogy Leo Apotheker korábbi vezérigazgató 2011 augusztus közepén jelentette be, hogy a HP felhagy a számítógépgyártással. Apotheker utódja, Meg Whitman eleinte szintén ezen az úton akart továbbhaladni, de végül mégsem kezdeményezte a feldarabolást, egészen mostanáig. Dion Weisler tavaly októberben azt nyilatkozta, hogy a Windows- és Intel-alapú eszközöket ARM-alapú PC-k és mobil készülékek váltják le, így az eddigi hosszú távú partnereknek számító Intel és Microsoft egyre inkább a közvetlen konkurensükké válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SupraMKIII #1
    jajj, ez osztódik, szaporodik!!! Most kellene gyorsan tenni valamit ellene, mielőtt elborít mindent :-)