Berta Sándor

Különválik az eBay és a PayPal

Az elképzelések szerint a jövőben a két társaság önállóan lesz jelen a tőzsdén, és könnyebben reagálhat az Apple nemrég bejelentett pénzügyi terméke jelentette konkurenciára.

Az eBay és a PayPal kettéválasztása 2015 második felére valósulhat meg, akkor már önálló társaságokként lesznek bejegyezve a tőzsdére. John Donahoe, az eBay elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy független cégekként az eBay és a PayPal rugalmasabbak lesznek, főleg az új piacokon való megjelenéskor és a partneri kapcsolatok megkötésekor. Közlése szerint a stratégiai és a piaci versennyel kapcsolatos szempontok alapján egyre kevesebb előnye van egy közös vállalatnak.

Az eBay 9,9 milliárd dolláros, a PayPal 7,2 milliárd dolláros bevétellel számolhat, azonban utóbbinak több felhasználója van és körülbelül kétszer gyorsabban növekszik, így ez is indokolttá tette a két konszern szétválasztását. A társaság feldarabolása után távozni fog posztjáról John Donahoe elnök-vezérigazgató és Bob Swan pénzügyi vezető, ők ketten a jövőben kizárólag az eBay és a PayPal igazgatótanácsában töltenek majd be pozíciót. Az eBay új első embere Devin Wenig, az eBay Marketplaces jelenlegi elnöke lesz, míg a PayPalt irányító Dan Schulman marad a helyén.

Donahoe ellenezte a két cég szétválasztását, ez Carl Icahn részvényes ötlete volt. Az üzletember 2014 eleje óta folyamatosan sürgette a vállalatok kettéválasztását és bár eleinte úgy tűnt, hogy Donahoe kerül ki győztesen a vitából, végül a részvényesnek csak sikerült keresztülvinnie az elképzelését. A PayPal májusban arculatot váltott, az újratervezett logó és megjelenésvilág a szolgáltatás egyszerűségére, megbízhatóságára és biztonságára reflektál a jelenlegi dinamikus, mobileszközökre fókuszáló trendekhez igazodva. James Barrese, a PayPal termékfejlesztési vezetője szerint a készpénz nem fog eltűnni, de fokozatosan átadja majd a helyét az online alternatíváknak és augusztusban kiderült, hogy a szolgáltató még egyszerűbbé és kényelmesebbé tenné az online fizetést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • paby88 #1
    elég átverős cím...