Berta Sándor

Nem szűnik meg a Beats Music

Az Apple által nemrég 3 milliárd dollárért felvásárolt streamingszolgáltatást valószínűleg integrálni fogják a cég rendszerébe.

A TechCrunch több forrás alapján írta meg, hogy az Apple leállíthatja vagy átszervezheti a korábban felvásárolt Beats Music nevű szolgáltatást. Az informátorok között voltak az Apple, illetve a Beats Music munkatársai is. A nyilatkozók szerint szóba került a Beats Music bezárása. Erre ráadásul több jel is utal, például, hogy az iPhone 6-ra és az iPhone 6 Plusra nem készült el előre feltelepített Beats Music-alkalmazás, ráadásul több mérnököt átirányították az iTunes területére. Ian Rogers vezérigazgató például az iTunes Radio csapatába került. Ezek a változtatások egyértelműen arra utalnak, hogy a Beats Music a jövőben nem önálló termék lesz, hanem integrálni fogják az Apple rendszerébe vagy átnevezhetik.

A Re/Code szintén arról számolt be, hogy a Beats márkanév belátható időn belül eltűnhet. A kaliforniai konszern egyik szóvivője később határozottan cáfolta, hogy leállítanák a szolgáltatást. A platformnak jelenleg kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban érhető el és mintegy 250 000 előfizetője van. Az Apple azt mindenesetre megerősítette, hogy a szolgáltatás kapcsán idővel várhatók változtatások, amelyek a márkanevet is érinthetik. Az iTunes miatt az Apple rendkívül sikeres az albumok és a zeneszámok eladása kapcsán, de a streaming területén eddig nem ért el számottevő eredményeket. Itt lehet hasznos a Beats Music és segíthet abban, hogy az óriáscég a streamingpiacon is komoly pozícióba kerülhessen.

Az Apple 3,2 milliárd dollárt sem sajnált a Beats Electronics tulajdonjogáért. A vállalat májusban vásárolta fel a Jimmy Iovine és Dr. Dre által alapított fejhallgató-gyártót, emellett az Apple a Beats Music céget is megvette. Az üzlet nem volt meglepő, lévén korábban Jimmy Iovine és Steve Jobs kiváló kapcsolatban voltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!