Berta Sándor

Új funkciókkal bővülhet a Cortana

A Microsoft számos új funkcióval látná el a digitális személyi asszisztensét.

A tervek között szerepel, hogy a televíziós tartalmakkal kapcsolatos információkat integrálják a rendszerbe. Mint kiderült, a vállalat már fél éve ehhez kapcsolódó tárgyalásokat folytat több televíziós társasággal. Az óriáscég megpróbált olyan televíziós műsorinformációkat szerezni, amelyek hasznosak lehetnek a Cortanához. Elsősorban az elektronikus programújságok adatairól van szó, például a közvetítési időpontokról, a műsorok hosszáról, valamint a különböző tartalmak jellemzőiről. A Microsoft felajánlotta a műsorszolgáltatóknak, hogy használják az általuk kifejlesztett alkalmazások és a Cortana közötti interfészt.

Az együttműködésnek és a kapcsolódó fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben a televíziós műsor iránt érdeklődő felhasználókat kérésre akár át is lehetne irányítani egy külső szolgáltató alkalmazására. A televíziós adatok átadásáért cserébe bizonyos partnerek elsőbbséget élveznének az átirányítás során. A Microsoft a Cortanát elérhetővé akarja tenni mind a Windows Phone-t futtató eszközökön, mind az asztali számítógépeken. A televíziós műsorinformációk integrálása az adott platformtól függetlenül valósul majd meg és a funkció akár az Xbox One készülékeken is elérhető lesz.

A Microsoft a Cortanát áprilisban a BUILD 2014 konferencián jelentette be, majd augusztusban kiderült, hogy a digitális személyi asszisztenst a Windows 9-be is integrálhatják, de önálló alkalmazásként fog működni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TomecK #2
    Csak angolul tud, azt érdemes megemlíteni. (Nekem nem probléma én a telefon lokalizációját és nyelvét is UK-ra állítottam azért h legyen Cortanám)
  • RAZOR27 #1
    ohohoho, jöhet is az a win9