Berta Sándor

Javítanának a nyílt forráskódú programok minőségén

Nem könnyű menedzselni a nyílt forráskódú szoftvereket, ezen változtatna néhány vállalat.

A Facebook, a Google, a Twitter, a Box, a Dropbox, a GitHub, a Square, a Stripe, a Walmart Labs és a Khan Academy cégek fejlesztői egyaránt úgy vélik, hogy bőven van még javítanivaló a nyílt forráskódú projektek szervezésén és menedzselésén, ezért életre hívták a Talk Openly, Develop Openly (TODO) nevű programot. Az elsődleges cél a nyílt forráskódú szoftverek minőségének javítása és a használatuk egyszerűbbé tétele.

Jay Parikh, a Facebook infrastruktúrákért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy szeretnék elérni, hogy a világ nagy nyílt forráskódú projektjei jobb minőségűek legyenek. A vállalatok a jövőben könnyebben kitalálhatják, hogy a több ezer nyílt forráskódú termék és program közül melyik eléggé kiforrott és megbízható ahhoz, hogy nagy mértékben is alkalmazni lehessen. A GitHub rendszerében elérhető projektek közül soknál nem lehet tudni, hogy járnak-e hozzájuk frissítések, terméktámogatások. A jövőben a professzionális felhasználásra alkalmas programokat a "TODO-approved" jelöléssel látják el.

A másik kijelölt cél a nyílt forráskódú termékekkel kapcsolatos tippek megosztása. Napjainkban ez a fajta kommunikáció többnyire informális. A TODO emellett egy olyan platformot kínálna, ahol a tagok megoszthatják egymással azokat a különböző eszközöket, amiket a nyílt forráskódú projektek menedzselésére fejlesztettek ki. James Pierce, a Facebook fejlesztője azt írta a blogbejegyzésében, hogy a TODO nyitott minden vállalat előtt, amely sok nyílt forráskódú szoftvert fejleszt és terjeszt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Ideje.