Berta Sándor

Hardveres másolás­védelmet kínálna az Adobe

A társaság chipgyártók bevonásával, operációs rendszertől függetlenül emeli új szintre a digitális másolásvédelmeket.

Az Adobe digitális másolásvédelme, a Primetime lehetővé teszi a tartalomszolgáltatóknak, hogy a használt böngészőtől vagy az operációs rendszertől függetlenül megvédjék a nem engedélyezett másolásoktól a videóikat. Támogatja a HTML5 szabványt, és a különböző alkalmazásokon keresztül számos eszközön érhető el, többek között beltéri egységeken és a különböző böngészőkön.

A Primetime ugyanakkor lehetővé teszi azt is, hogy az Adobe eltávolodjon a Flash technológiától és új, böngészőkben használható videotechnikákat támogathasson. Az átlagos felhasználó nem fogja észrevenni, hogy a másolásvédett videó a Flash technológiára épül-e vagy sem. Előnyös továbbá, hogy az egyes felvételekhez nem lesz szükség a Hulu, a YouTube, az HBO, a Netflix vagy az Amazon alkalmazásaira, ehelyett minden videót a böngészőn belül lehet majd megtekinteni.

Az Adobe - első DRM-szolgáltatóként - együttműködik több chipgyártóval (Intel, Broadcom, AMD) is azért, hogy hardveren alapuló DRM-megoldást kínáljon a "Super" Premium HD- és a 4K-tartalmakhoz, függetlenül attól, hogy azokat a számítógépeken, a táblagépeken vagy a táblagépeken jelenítik meg.

Világszerte eddig több mint 100 nagy tartalomszolgáltató választotta a rendszert, köztük van a BBC, a Comcast, az HBO, a Hulu, az M6 France, az NBC, a Time Warner, a Turner Broadcasting, a Walmart (Vudu), a Yahoo, a Youku, a Tudou és a Netflix. A megoldást használja továbbá számos televízióadó is, így az NBC Sports, a Yahoo Japan, a Shaw Media, a Bell Media, a Rodgers és a Tennis Channel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #5
    haha és 2014-ben még mindig be lehet etetni a befektetőket ilyen hülyeségekkel :D
  • chase #4
    Persze, hogy van. Van az oldalán egy kis kapcsoló, amivel kapcsolni lehet az írásvédelmet.

    Például: http://bit.ly/1qv3ABK
  • KopaszIsten #3
    Van.
    Előttem leírták hogy, csak kicsit részletezném hátha nem egyértelmű mindenkinek.
    Tehát veszel egy sd bővítőkártyát. (micro vagy mini) Azon (a burkolatán) van egy eltolható pecek, amit ha eltolsz csak olvashatóvá válik. Veszel egy usb "dokkolót" hozzá, amibe beletéve a kártyát csatlakoztathatóvá válik a számítógéphez, és pendrive-ként fogja felismerni. (mint ahogy mind a pendriveok, mind a bővítőkártyák ugyanúgy flash-memóriamodulok)
  • kvp #2
    Az ilyen chip + codec alapu technologiakkal ket baj van: Egyreszt azok a keszulekek amikben nincs chip nem tudjak majd dekodolni a videot, masreszt a megjelenitesi retegen keresztul tovabbra is lementheto a teljes tartalom. Ez utobbit hivjak analog loop-nak es amig a nezokben nincs chip, addig mindig is tamadhato marad. Eddig az osszes komolyabb hardveres masolasvedelmi rendszer ezen a ponton bukott meg a leghamarabb.

    "Erről jut eszembe, van olyan pendrive, ami fizikailag tehető írásvédetté? Sokszor vettem volna hasznát a múltban..."

    Letezik. Persze ott is csak a pendrive firmware forraskodja az ami irasvedette teszi. Ilyen megoldas pl. egy sd kartya olvaso hasznalata pendrive-nak, majd a normal meretu sd kartyakon megtalalhato read only jumper atbillentese. Ha az os rendes, akkor ezutan ugyanugy csak olvashatonak fogja mutatni a kartyat, mintha egy cd romot olvasna. Ugyanerre epul a legtobb irasvedette teheto pendrive is. Hatranya, hogy csak a csatlakoztatas elott lehet valtani.
  • ostoros #1
    Erről jut eszembe, van olyan pendrive, ami fizikailag tehető írásvédetté? Sokszor vettem volna hasznát a múltban...