MTI

Lezárult az IBM székesfehérvári szolgáltató központjának fejlesztése

Lezárult az IBM nemzetközi szolgáltató központjának az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósított fejlesztése, az IBM Data Storage Systems székesfehérvári központjának létszámbővítésére 2012-ben 376 milliós pályázati forrást nyert a cég, amelynek utolsó részletét az idén használta fel.

A társaság tájékoztatása szerint az IBM 1997 óta Székesfehérváron működteti egyik stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltató központját. Az IBM Data Storage Systems Kft. Nemzetközi Szolgáltató Központja - az IBM Delivery Centre Central Europe - biztosítja az IBM és globális ügyfelei számára az operációsrendszer-támogatással, adattárolás-kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat.

Az itt dolgozó magasan képzett, több nyelvet beszélő munkatársak elsősorban Unix, Linux, Windows és MainFrame rendszerekhez és a rajtuk futó különböző alkalmazások (SAP, DB2, Oracle) működtetéséhez nyújtanak támogatást az IBM európai és észak-amerikai ügyfeleinek. A közlemény szerint a vállalat mindössze tíz hasonló központot üzemeltet az egész világon. Az IBM DSS Kft. szolgáltató központja 2012 szeptemberében 1,4 milliárd forintos beruházást jelentett be, és a projekt keretében 200 szakképzett IT-specialistával bővítette munkaerejét.

A programot az Új Széchenyi Terv 376 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós forrással támogatta, az új irodák és munkaállomások felépítését követően az összes tervezett pozíció betelt. Az IBM a növekvő piacok igényeit szem előtt tartva a világ minden táján folyamatosan bővíti szolgáltatási kapacitásait. A fehérvári központ fejlesztése is része a globális stratégiának. A bővítés az ügyféltámogatás hatékonyságát szolgálja, a fejlesztéssel a magasabb szintű, komplex feladatok kezelésében is erősít a vállalat - áll a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!