Berta Sándor

A YouTube tulajdonába kerülhet a Twitch

Rengetegen nézik ahogy más emberek a számítógépen játszanak, a cég akár egymilliárd dollárt is fizethet a platformért.

A hírt először a Variety, majd a The Verge jelentette meg. Utóbbi rámutatott, hogy a szolgáltatás iránt a Microsoft is érdeklődött. A The Wall Street Journal ugyanakkor úgy vélte, hogy az üzletet még koránt sem kötötték meg. A 2011 óta elérhető Twitch oldalain jelenleg több mint 45 millió felhasználó átlagosan naponta 106 percnyi videojátékot tekint meg és napjaink egyik leggyorsabban növekvő játékstream-közösségének számít. Olyan, mint egy YouTube a videojátékoknak. Egyszerre akár egymillióan közvetítik élőben, hogy miként játszanak a különböző programokkal.

A portál az Amerikai Egyesült Államokban sokkal nagyobb adatforgalmat bonyolít, mint az Amazon, a Hulu vagy éppen a Facebook. A tartalmak élő közvetítésének tekintetében a Twitch 44 százalékos részesedéssel rendelkezik az amerikai piacon. Az Xbox One és a PlayStation 4 videokonzolokba már beépítették a Twitch rendszerén keresztül élő közvetítéseket biztosító funkciót, így akár egy beszédparanccsal vagy egyetlen kattintással elindítható egy közvetítés.

A platform - éppúgy, mint a YouTube - hirdetések megjelenítésével jut bevételekhez. Emellett 300 000 regisztrált tagja van, akik havonta kereken 5 dollárt fizetnek azért, hogy nekik ne jelenítsenek meg reklámokat. A YouTube számára a Twitch fontos kiegészítő lehet, hiszen a videojáték-csatornák anyagai jelenleg a zenei felvételek mellett a legsikeresebb tartalmaknak számítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Regeaux #4
    "Rengetegen nézik ahogy más emberek a számítógépen játszanak, a cég akár egymilliárd dollárt is fizethet a platformért."

    Komoly "iparagak" epulnek az unatkozo emberekre.
  • tomazin #3
    +1
  • Etinger #2
    Na ez... Pár éve még azt mondtam volna tök jó. De most. Isten ments... ez a gusztustalan youtube remélem messzire elkerüli a Twitch-et...
  • StoneCold7 #1
    R.I.P Twitch...